Kocaeli Sanayi Odası 3.Meslek Komitesi Hazır Yemek ve Şekerleme Sanayi Grubu üyeleri 19 Ocak 2017 tarihinde Gaziantep Sanayi Odası’nı ziyaret ederek 7. ve 8. Meslek Komiteleri (Çikolata, Şekerleme ve Helva İmalatı / Sebze Ve Meyve Suları, Salça, Hazır Çorba, Baharat Ve Yemek İmalatı, Yem İmalatı) ile ortak sektör toplantısı yaptılar.
Ziyarete Kocaeli Sanayi Odası’ndan Komite Başkanı Mihriban Bilen, Meclis Üyesi Murat Can ve Meslek Komiteleri Uzmanı Seçkin Ökte katıldı. Gaziantep Sanayi Odası’ndan da Çelikler Gıda firmasından Arif Çelik, Ergün Çikolata firmasından Çelebi Ergün, Akanlar Çikolata firmasından Seyyid Yusuf Akan, Kolukısa Gıda Firmasından Ersan Kolukısa, Çelikkan Yemek firmasından Adil Ufacık ve Gaziantep Sanayi Odası Ticaret Müdürü Sermest Çapan toplantıda hazır bulundu.
Gaziantep Sanayi Odası ve Kocaeli Sanayi Odasının tanıtım sunumlarının yapıldığı toplantıda gıda sektörünün yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu ayrıca Gaziantep ve Kocaeli’nin ihracatıyla ve projeleriyle ülke ekonomisine yaptığı katkılar üzerine görüş bildirildi.
Toplantıda sektör ile ilgili şu sorunlar dile getirildi. Firmalardaki sorumlu yöneticiler maaşlarını çalıştığı firmadan aldığı için bağımsız bir denetçi gibi davranamadığı sorumlu yöneticilerinin maaşlarının bir kısmının devlet tarafından karşılanması gerektiği yönünde görüş bildirildi. Bu uygulama ile firmaların sorumlu yönetici üzerindeki yönlendirmelerinin ortadan kalkabileceği dile getirildi.
KDV oranlarının sektöre etkileri hakkında görüşüldü; yemek sektörünün en önemli hammaddesi olan etin KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi gerektiği yönünde görüş bildirildi.
Hammadde alımlarında yaşanan sıkıntılar dile getirildi.
Devlet ihalelerinde yaşanılan sıkıntılar hakkında görüşüldü.