16 Ağustos 2016

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: “1.3 milyar liralık bütçe fazlası yapısal reformlar için fırsat yarattı”
Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Temmuz ayı bütçe fazlasını yapısal reformların bir an önce hayat geçirilmesi için bir fırsat olarak değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Temmuz ayında verdiğimiz 130 milyon TL’lik bütçe fazlası ile ocak-temmuz döneminde  1.3 milyar TL bütçe fazlasına ulaştık. Yılın başından bu yana bütçe performansımız çok iyi gidiyor. Bütçedeki bu fazla yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesinde elimizi güçlendiriyor.” dedi.
2016 yılında faiz harcamalarının gerilediğine vurgu yapan KSO Başkanı “Yılın başından bu yana faiz harcamalarının yüzde 12 gerilediğini görüyoruz. Bütçe giderlerinin azalmasında bunun büyük katkısı var.” dedi.
-KSO Başkanı TUİK tarafından açıklanan işsizlik rakamlarını değerlendirdi
TUİK tarafından açıklanan ve yüzde 9.4 seviyesinde gerçekleşen Mayıs ayı işsizlik oranını da değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Mayıs ayında sezonsal olarak işsizlik oranının düşmesini beklerken, işsizlik oranımız hem geçen yılın aynı ayı, hem geçen aya göre 0.1 puan artarak yüzde 9.4 oldu. Bu artış turizm sektöründeki gelişmelerden kaynaklandı. Çünkü sektörün mevsimsel işçi istihdamında bir gerileme yaşandı. Öte yandan geçen yılın mayıs ayından bugüne ilave olarak 795 bin kişi istihdam edilirken, işsizlere de 106 bin kişi eklenmiş. Genç nüfustaki işsizlik oranı da yine gerilemesi beklenirken yüzde 17.4’e yükselmiş. Tüm bunları turizm sektörümüzdeki yavaşlamaya bağlıyoruz.” dedi.