TOBB Webinarları

2 Mart 2021

 “Mesleki Eğitim Merkezleri Bilgilendirme Semineri” (Webinar – İnternet Üzerinden)

2 Mart 2021 Salı – Saat: 14:00

TOBB, MEB ve OSBÜK iş birliğinde internet üzerinden gerçekleştirilecek olan seminerde; Mesleki Eğitim Merkezlerinde uygulanan çıraklık, kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik eğitimleri ile işletmelere yönelik devlet katkısı vb. konular anlatılacak olup seminer sonunda konu hakkındaki sorular cevaplandırılacaktır.

Detaylar ve program için http://webinar.tobb.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

KOBİ’lere Yönelik Eğitimler: *YENİ EĞİTİM PROGRAMLARI

 COVID 19’un Sözleşmelere Etkisi (Sözleşmelerde Mücbir Sebep Uygulamaları) (Uzaktan Eğitim – Online)

Eğitim tarihi: 3 Mart 2021 Çarşamba – Saat: 14:00 – 17:00 | Eğitim Süresi: 3 Saat

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından gerçekleştirilen “COVID -19’un Sözleşmelere Etkisi, sözleşmelerde mücbir sebep uygulamaları” başlıklı eğitimde Prof. Dr. Oğuz Sadık AYDOS tarafından COVID-19’dan etkilenen hukuki işlemler, karşılaşılan uyuşmazlıkların çözüm yolları, pandeminin etkilerinin en aza indirilmesi; pandeminin kira Sözleşmeleri, elektronik ortamda yapılan sözleşmeler, inşaat sözleşmeleri, adi ortaklık sözleşmeleri ile hizmet sözleşmelerine etkisi anlatılacak, eğitim sonunda katılımcılara soru-cevap imkanı verilecektir. Eğitimin % 70’ine devam eden katılımcılar adına dijital doğrulanabilir katılım belgesi hazırlanacak ve e-posta adreslerine gönderilecektir.

Detaylar ve program için http://webinar.tobb.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 TOBB UYUM Şirket Yöneticileri/Çalışanları İçin Vergi Eğitimi (Uzaktan Eğitim – Online)

Eğitim Tarihi: 6-7.03.2021 | Eğitim Süresi: 10 Saat

TOBB UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi tarafından gerçekleştirilen bu eğitimde sözleşmelerdeki vergisel düzenlemelerin önemi ve dikkat edilmesi gerekenler, vergi sorunlarının idari aşamada çözümlenmesi, vergi davaları ve vergi suçlarına ilişkin ceza davaları, şirket yöneticilerinin ve ortaklarının vergi borçlarından ve vergi cezalarından sorumluluğu ile arabuluculuk uygulaması ve vergisel avantajları konuları anlatılacaktır.

Detaylar ve program için http://webinar.tobb.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 Python’a Giriş Eğitimi (Online – Uzaktan Eğitim)

Eğitim Tarihi: 8 – 12 Mart 2021 (5 Gün)  | Saat 19:00 – 21:00 | Eğitim Süresi: 10 Saat

TOBB, TOBB ETÜ ve Global AI Hub işbirliğinde Yapay Zeka Eğitim ve Farkındalık Projesi kapsamında gerçekleştirilen Python’a Giriş Eğitimi’nde Python’da sözdizimi (syntax), veri türleri (data types), operatörler (operators), kontrol akışı (control flows), fonksiyonlar (functions) ve kütüphaneler (libraries) gibi temel konular ele anlatılacaktır.

Detaylar ve program için http://webinar.tobb.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

KOBİ’ler İçin Duyurular:

 Tedarikçi Geliştirme ve Yerlileştirme Anketi

Ülkemiz işletmelerinin tedarikçileriyle ilişkileri ile yerlileştirme ve tedarikçi geliştirme çalışmalarına ilişkin mevcut durumu ve ihtiyaçları tespit etmek amacıyla “Tedarikçi Geliştirme ve Yerlileştirme Anketi” hazırlanmıştır. Buradaki verilerden büyük işletmelere tedarikçi geliştirme ve yerlileştirme konularında yardımcı mekanizmalar tasarlanacak ve politikalar geliştirilecektir. Ankete https://anket.tobb.org.tr/#/anket/tedarikci-gelistirme-ve-yerlilestirme-anketi adresinden katılım sağlayabilirsiniz.

 TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni (22-26 Şubat 2021 )

22-26 Şubat 2021 tarihleri arasında Türkiye ve dünya ekonomisinde yaşanan güncel gelişmelerin yer aldığı TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni ekte gönderilmektedir.

Bültene ayrıca https://www.tobb.org.tr/ekonomibulteni linkinden de ulaşabilirsiniz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Soru, görüş ve önerileriniz için: kobi@tobb.org.tr