Kocaeli Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi açıldı

20 Aralık 2022

Kocaeli Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TBMM eski Başkanı ve TOBB Uyum  Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Başkanı Cemil Çiçek ve protokol üyelerinin teşrifleri ile gerçekleştirildi

 

Kocaeli Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, Wellborn Luxury Hotel’de düzenlenen 15. Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu’nun ödül töreni ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Açılış öncesi TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi hakkında bilgi vermek için kürsüye davet edilen TBMM eski Başkanı ve TOBB Uyum  Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Başkanı Cemil Çiçek, yargıda davaların uzun sürdüğünü, arabuluculuk, tahkim ve uyuşmazlık müesseseleriyle anlaşmaların daha kısa sürede sonuçlanacağını söyledi.

BİRLİKTE AÇTILAR

Konuşma sonrası merkezin açılışı; TBMM eski Başkanı ve TOBB Uyum ve Arabuluculuk Çözüm Merkezi Başkanı Cemil Çiçek, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  Kocaeli Cumhuriyet başsavcısı Ferhat Kapıcı,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk ve TOBB Uyum Genel Müdürü Onur Yüksel tarafından gerçekleştirdi.

2020 yılında TOBB’un girişimleri ile iş dünyasının ve vatandaşların uyuşmazlıklarının sürdürülebilir çözümlere ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi kurulmuş, sorunların kısa vadede çözüme ulaşması hedeflenmiştir. Bu kapsamda illerde de TOBB’a bağlı Oda/Borsa bünyelerinde de temsilcilikler açılarak iş dünyasına önemli bir hizmet sunulmaktadır.