8 Haziran 2014

Gebze ve Dilovası’nda Hortum Sanayi Kuruluşlarına Zarar verdi

Kocaeli’nde dün Körfez’de, bugün de Gebze ve Dİlovası bölgelerinde yaşanan olumsuz hava koşulları bir çok konut ve sanayi kuruluşunda zarara neden oldu.

Dün akşam saatlerinde, Körfez ilçesi’nde  şiddetli yağışla birlikte oluşan sel suları   buradaki konteynerleri savurup, Marmara tersanesine ait yaklaşık 300 tonluk  vinçi de Yüksek Hızlı Tren Hattı’na devirdi. Bugün de 13.30 sıralarında Dilovası’nda oluşan hortum daha çok sahile yakın noktalardaki metalurji ve alüminyum tesislerinin çatılarına hasar verdi. Yaklaşık 5- 6 dakika boyunca etkili olan hortum daha sonra etkisi kaybetti. Meteoroloji yetkilileri olumsuz hava koşullarının sürebileceğini belirtti. Bölgede bu konuda önlem  alma çalışmaları devam ediyor.

Konu ile ilgili kısa açıklama yapan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  Bölgede hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını vurgulayarak, “Bir çok sanayi kuruluşumuzda maddi hasarların  meydana geldiğini öğrendik. Bu konuda hasar tespit çalışmaları sürdürülüyor. Hasarların meydana gelişinde herhangi bir  can kaybının ve yaralanmanın olmaması sevindiricidir. Olumsuz hava koşullarından etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.