Kocaeli Sanayi Odası (KSO) önemli bir projeye daha imza attı. Mesleki eğitimin yanında yenilikçi iş süreçlerine uyumu da önemseyen KSO, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ‘Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı’ kapsamında hazırladığı “Doğu Marmara’da Geleceğin İşlerine Uyum” projesine hibe desteği almaya hak kazandı. Projenin imza töreni; Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Memet Barış Turabi ve Kocaeli Sanayi Odası İş Geliştirme Sorumlusu Aynur Hacıfettahoğlu’nun katılımları ile Ankara’da gerçekleştirildi. İmzaların ardından projenin hazırlık çalışmaları da başladı. Kocaeli Sanayi Odası, proje kapsamında sivil toplum diyaloğunu güçlendirmeyi ve çevreci yaklaşımı yaygınlaştırmayı hedefliyor.
ŞEHRİMİZE FAYDALI PROJE
KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Dünya değişiyor ve dönüşüyor. Yeni dünya düzenin yolu yeşil ve dijital dönüşümden geçiyor. Kocaeli Sanayi Odası olarak değişen bu iş süreçlerine uyumu önemsiyoruz. Kocaeli’de bilişim sektöründe nitelikli personel yetiştirmek, dezavantajlı grupların mesleki katılımını ve adaptasyonunu sağlamak adına başlatacağımız projenin şehrimize ve bölgemize fayda getireceğine inanıyoruz” dedi.
PROJE ORTAKLARI
TOBB’un MEB ile yaptığı protokol kapsamında KSO’nun desteklediği İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de ortağı olduğu proje, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı desteği ile yürütülecek. Eylül ayında başlayacak olan projenin paydaşları arasında KSO’nun dünyaya örnek sosyal sorumluluk projesi Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi, Kocaeli Valiliği İl Göç İdaresi, Türk Kızılayı Toplum Merkezi Kocaeli Şubesi, Veribis, BİMSER, Nacsoft Yazılım, KOÜ Teknopark A.Ş. bulunuyor.
HEDEF KİTLE
Proje kapsamında Dijital İş Platformu oluşturmayı amaçlayan projenin hedef kitlesi ise 16-35 yaş arası işsiz kadın ve erkekler. Projede hazırlanacak Dijital İş Platformu bu kitleye mesleki yeterlilik kazandırmak amacıyla web tabanlı bir eğitim platformu olarak hizmet verecek. Katılımcılar Dijital İş Platformu’nu iş bulmak amacıyla da kullanabilecekler. 1 yıllık bir zaman dilimini kapsayan proje ‘Bilişimde Geleceğin Yaygınlaştırılması’ isimli bir sertifika töreni ve kariyer görüşmeleri etkinliği ile son bulacak.