KSO Meclisine Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk konuk oldu

26 Haziran 2024

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Mayıs Haziran Ayı Meclis Toplantısı, KSO Konferans Salonu’nda, Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul’un yönetiminde gerçekleştirildi.

Meclis Toplantısının konuğu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk oldu. Başkanı Tuğrul’un toplantıyı açmasının ardından KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu söz alarak ekonomik değerlendirmelerde bulundu.

Ayhan Zeytinoğlu’nun konuşması için Tıklayınız

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise Kocaeli Üniversitesi ile sanayi iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Kocaeli’nin sanayi ve teknoloji alanında yaptığı yatırımları da anlatan Cantürk, teknolojik yatırımlar için AR-GE çalışmalarının yapılması gerektiğini ifade etti. Cantürk, “Kocaeli Üniversitesi ile sanayi odasının partner olması bizin içim çok önemli. Türkiye’nin kalbi içinde bulunduğumuz bölge ve bu bölgenin tam ortasında Kocaeli var. Bunun için üniversite bilgi birikimini sanayiye, sanayi de teknolojisini üniversiteye aktarmalı. Öğrenciler belli zamanda sanayide staj yapmalı ve belli zamanlarda sanayinin talepleri doğrultusunda tezler hazırlanmalı. Üniversite sadece finansal destek için değil, sosyal sorumluluk anlayışı ile bu işbirliği yapmalı. Bölgesel ekonomik gelişmeye katkı vermeli. Sanayi üniversitenin altyapı kaynağına ulaşmalı, teknolojinin gelişmesine katkı vermeli ve bu konuda sosyal sorumluluğunu yerine getirmeli. Devletin amacı ise bu konuda kamu yararını hakim kılmalı ve uzun dönemli stratejilerde temel araştırmaları desteklemeli” dedi, sanayiciler ile birlikte yapılabilecek işbirlikleri ve çalışmalar ile ilgili önerilerde bulundu.