KSO’DA KBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI İŞBİRLİĞİ İLE İTFAİYE TEŞKİLATLARI HAKKINDA TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

18 Haziran 2014

Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı  işbirliği ile  “İtfaiye Teşkilatları Konusunda Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan toplantı KSO Sosyal Tesisinde yapıldı. Toplantıya KBB Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Müdahele Şube Müdürü Kadir Köktürk, Asım Kibar OSB, Alikahya OSB ve Köseköy mevkiinde bulunan sanayi tesislerinin temsilcileri iştirak etti.

Zeytioğlu; “Kocaeli Sanayi Odası olarak, Organize Sanayi Bölgeleri ve Organize Sanayi Bölgeleri haricindeki diğer sanayi kuruluşlarına yangın gibi acil durumlarda anında müdahalede bulunabilmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile ortak bir çalışma yürütmekteyiz.Bu kapsamda bazı OSB’lerde ve/veya Sanayi Kuruluşlarına mümkün olan en yakın mesafede tam teşekküllü “İtfaiye Merkezleri”nin kurulması planlanmaktadır.

Bu fikir ilk defa OSB Platformu toplantılarımızda çıktı. Dolayısıyla bu projede Kocaeli Sanayi Odası olarak hem fikir sahibi hem de arabulucu konumundayız. Daha sonra İtfaiye Daire Başkanlığımızı bir Platform Toplantımıza davet ederek iki tarafı bir araya getirdik. İtfaiye Daire Başkanlığımız konuyla alakalı bir fizibilite çalışması yaptı. Alan, araç, ekipman ve altyapısının nasıl olması gerektiği konusunda bir rapor hazırladı.

İtfaiye Daire Başkanlığımız tarafından tespit edilen 5 bölgede bu çalışmanın yapılması için girişimlerde bulunduk. Bunlar GOSB, TOSB, Güzeller ve Plastikçiler OSB mevkii, Dilovası OSB, Dilovası’nın üstünde bulunan GEBKİM, İMES ve Makinacılar OSB mevkii, Arslanbey OSB ve bugün bir araya getirdiğimiz siz sanayicilerimizin ve OSB’lerimizin bulunduğu Köseköy mevkii olarak tespit edilmiştir.

Bu kapsamda Alikahya Organize Sanayi Bölgesi, Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi, Nuh Beton A.Ş.- Köseköy Şubesi, Eka Endüstriyel Kağıt, Messer Aligaz Sanayi Gazları, Çelikord A.Ş., Türk Pirelli, Pak Gıda (Pakmaya), Goodyear, Knauf İnşaat ve Yapı Elemanları, Mitaş Galvaniz, Yıldız Sunta, Baysan Trafo, İkizler Toprak San, Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar, Bekaert İzmit Çelikkord, Enerjisa, Brisa, Kordsa, MOBESKO gibi firmaların ve OSB’lerin bulunduğu bir alanda da bu şekilde bir itfaiye teşkilatına ihtiyaç duyulduğu İtfaiye Daire Başkanlığımız tarafından tespit edilmiştir. Bu sebeple bu günkü toplantıyı organize ederek, sizleri bir araya getirdik.

Kurulması planlanan İtfaiye Merkezlerinin personel ve işletme (su, elektrik, doğalgaz ve diğer giderler) ile alakalı giderleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından karşılanacaktır.” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş’ta katılımcılara hoşgeldiniz diyerek proje hakkında kısa bir bilgi verdi. Bu çalışmanın yangına anında müdahale edebilmenin yanı sıra firmalarınızı sigorta yaptırırken maliyetlerinizin düşmesi gibi faydalar sağlayacağını vurguladı.

İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara tarafından konuyla ilgili bir bilgilendirme sunumu yapıldı. Alan tespiti, araç, ekipman, bina ve alt yapısı hakkında katılımcılara bilgi aktarıldı. Konuyla alakalı katılımcıların soru ve cevapları alınırken bundan sonraki çalışma için bir yol haritası çizildi.