Talebe Dayalı Envanter Yönetimi Semineri

21 Haziran 2014

Bilindiği gibi, şirketlerin karlılıkları tüm süreçlerinde malzeme ve bilginin düzenli ve hızlı akışı ile doğrudan ilgilidir. Hedef tüm tedarik zinciri boyunca akışı uyumlu yönetmek ve hızlandırmaktır. Oysa bir yandan 70’li yıllardan kalma MRP teknikleri malzeme akışının yönetimini imkansız kılarken diğer yandan maliyet odaklı lokal metrikler şirket içinde karar verme noktalarında hataya neden olmaktadır. Günümüzde hemen hemen tüm işletmelerin ortak sorunu olan bu konunun çözümü daha az stok yatırımı ile daha yüksek elde bulunabilirliği sağlayan Talebe Dayalı Envanter Yönetimi (DDMRP- Demand Driven MRP) dünyasına geçiş ile mümkün olabilecektir. Bu geçişten sonra ilk yapılması gereken ise yönetimde akışı teşvik eden ve sürdürülebilirliğini sağlayan akıllı metriklere geçmek  (Smart Metrics) ve tüm KPI’ları buna uygun gözden geçirmektir.

Bu bağlamda, sanayicilerin Talebe Dayalı Envanter Yönetimi ve Doğru Yolu Gösteren Akıllı Metrikler  konusunda bilgilendirilmesi amacıyla, Odamız ve Novaces International işbirliğinde, 5 Mayıs 2014 Pazartesi günü, 14:00 – 17:00 saatleri arasında, Kocaeli Sanayi Odası Konferans Salonu’nda “Talebe Dayalı Envanter Yönetimi Semineri” düzenlenecektir. Söz konusu seminerde DDMRP prensipleri, yol haritaları,  uygulama ön koşulları ve uygulayan şirketlerin örnekleri ve kazanımları paylaşılacaktır.

Katılım ücretsiz olup, Kocaeli Sanayi Odası web sayfasının ( kosano.org.tr ) sağ tarafında yer alan “Eğitim & Seminer Başvuruları” bölümünden başvuru yapılması yeterlidir.

PROGRAM

TALEBE DAYALI ENVANTER YÖNETİMİ SEMİNERİ

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Kocaeli Sanayi Odası Konferans Salonu 

14:00 – 15:15                TALEBE DAYALI ENVANTER YÖNETİMİ

Prof.Dr. Bahadır İNÖZÜ

NOVACES International Yönetim Kurulu Başkanı

15:15 – 15:30                 ARA

15:30 – 17:00                 AKILLI METRİKLER VE UYGULAMA ÖRNEKLERİ

Orhan KARTAL

NOVACES International Genel Müdürü