KSO Koordinatörlüğünde 2. si Düzenlenecek Olan “Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi”nin ilk Düzenleme Kurulu Toplantısı Yapıldı

2 Ocak 2019

Kocaeli Sanayi Odası (KSO), SEVESO ve İş Sağlığı ve Güvenliği konularında bugüne kadar birçok çalışmaya imza attı. Bu çalışmalarını en son 14-15 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirdiği “Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi” ile taçlandırdı.  The Green Park Pendik Hotel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen sempozyuma 1.400 kişi katıldı. Mevzuat yapıcılar, denetçiler, firma sahipleri, sektör çalışanları, eğitimciler ve belgelendirme kuruluşlarını bir araya getiren ilk sempozyum, Türkiye’nin en çok ihracat yapan üçüncü sektörü olan kimya sektörünün geleceğine ışık tuttu.  Konu ile ilgili tüm paydaşları buluşturan etkinlikte katılımcılar; bilgi birikimlerini, araştırmalarını, sorun ve çözüm önerilerini, ürün ve hizmetlerini paylaşma fırsatı yakaladı.

Yoğun katılımın olduğu sempozyumu gelenekselleşme kararı alan KSO, 2019 yılı  için çalışmalara başladı. 9-10 Nisan 2019 tarihlerinde Muallimköy Bilişim Vadisi’nde düzenlenecek olan “II. Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi”nin ilk Düzenleme Kurulu Toplantısı ilgili paydaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

Kimya Tesislerine Önemli Yükümlülükler getirildi

Düzenleme Kurulu Toplantısı’nın açılışını yapan KSO 9. Meslek Komitesi Başkanı ve Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Necati Hakoğlu konuşmasında, “Ülke kimya sanayinin %27’sini üreten ilimizde çevre ve iş sağlığı ve güvenliği konuları öncelikli meseleler arasında yer almaktadır. Bugün gündemimizi oluşturan mevzuatlar ile özellikle kimya sektöründe faaliyet gösteren tesislere önemli yükümlülükler getirilmiştir.” dedi. Konuyla ilgili olarak, KSO yönetim kurulu ve 9. ve 10. Meslek Komiteleri’nin desteğiyle bugüne kadar birçok çalışma yaptıklarını kaydeden Hakoğlu şöyle devam etti: “Tüm bu çalışmalarımızdan SEVESO ve Proses emniyeti ile ilgili olanları 14-15 Mayıs 2018 tarihinde ilkini düzenlediğimiz “Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi” ile taçlandırdık. Sempozyumu düzenlemedeki amacımız; tüm paydaşları; mevzuat yapıcıları, denetçileri, sektör çalışanlarını, eğitimcileri, ürün ve hizmet girişimcilerini, belgelendirme kuruluşlarını bir araya getirerek, bilgi birikimlerinin, araştırmaların, sorun ve çözümlerin, ürün ve hizmetlerin paylaşılması ve ilgili taraflarca sürecin tam olarak anlaşılması, en önemlisi uygulama pratiklerinin birlikte belirlenmesidir. Geçen yıl düzenlediğimiz sempozyumda; çağrılı bildiriler dahil 22 sunum yapıldı ve sempozyuma 1410 kişi katılım sağladı. Yoğun bir katılım ile gerçekleştirdiğimiz söz konusu etkinliği gelenekselleştirme kararı alan Odamız, 2019 yılında sempozyumu yeni önemli konularla kuvvetlendirerek uluslararası nitelikte düzenlemeyi hedeflemektedir.  Örneğin, bu yıl basınçlı ekipmanlar/kaplar konuları da sempozyum kapsamına alınmıştır. 9-10 Nisan 2019 tarihlerinde Bilişim Vadisi’nde yapmayı planladığımız 2. Sempozyum ile daha geniş bir kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. Sempozyum konusunda Düzenleme Kurulu Üyeleri’nin desteklerini talep ediyoruz” dedi.

Uluslararası Bir Sempozyum Olacak

Toplantı; Proje Koordinatörü Aynur Hacıfettahoğlu’nun “sempozyum yeri, takvimi, bildiri ve panel konu başlıkları, programı, sempozyum kurulları, destekleyen kurum ve kuruluşlar ve sergi ve sponsorluk çalışmaları” konularını içeren sunumu ile devam etti. Düzenleme Kurulu Üyelerinin sempozyum konusundaki görüş ve önerilerini alan Hacıfettahoğlu, yeni konu başlıkları ile kuvvetlendirilen sempozyumunun uluslararası olmasını hedeflediklerini belirtti.

Toplantıya; AFAD, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Sanayi Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İTÜ, Kontrol Medya, KSO Meslek Komiteleri üyeleri, kimya sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve ürün üreticileri iştirak etti.