Kocaeli’deki Kadın yöneticiler, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Tarafından Uygulanan Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Kapsamında Bir Araya Geldi

28 Nisan 2016

Kocaeli’nde kadınlar tarafından yönetilen işletme sahipleri, İşletmenizi büyütmenin anahtarı: “İş- Hayat Dengesini ve Stresi Yönetmek için 3 Temel Başlık’’ konulu seminerde, stresten uzak bir yaşam için zaman yönetiminin önemine ilişkin önemli ipuçları elde ettiler.

Avrupa Birliği (AB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı” kapsamında ülke genelinde düzenlenen seminerlerin altıncısı, 27 Nisan’da Kocaeli Sanayi Odası ev sahipliğinde, 100’ü aşkın kadın girişimcinin katılımı ile gerçekleşti. Seminerde, kadın girişimcilerin finansal ve yönetimsel yetkinlikleri ile sosyal becerilerinin geliştirilmesine yönelik danışmanlık ve finansman destekleri konularında bilgi verildi.

Seminere, bölgedeki kadın girişimci ve yöneticilerle yerel kurum temsilcileri katıldı. Ayrıca programın katılımcı bankaları Finansbank, Türkiye İş Bankası, TEB ve VakıfBank’ın yetkilileri kadın girişimcilerle biraraya geldi. TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Bahar Baykal’ın da kısa bir konuşma yaptığı seminerin ilk bölümünde, Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Varkon Elektroteknik Genel Müdür Yardımcısı Öznur Başaran lider kadınlara örnek olacak kendi hayat hikayesini anlattı.

Seminerin ikinci bölümünde ise İnsan Kaynakları Danışmanı, Eğitmen ve Profesyonel Koç Özlem Palabıyık, İşletmenizi büyütmenin anahtarı: “İş – Hayat Dengesini ve Stresi Yönetmek için 3 Temel Başlık’’ konulu  sunumunda, çalışan kadının stresten uzak yaşaması  için nelere  ihtiyacı olduğuna değinerek, iş ve hayat dengesini doğru kurgulayabilmek ve daha az stres yaşamak için zamanın nasıl daha etkili yönetileceğine dair önemli ipuçları verdi.

Seminerde ayrıca kadın girişimci ve yöneticilere, işletmelerini analiz ederek farklı bir bakış açısıyla gözlemleyebilecekleri, programa özel olarak geliştirilen ‘İşletme Merceği’ hakkında da detaylı bilgi verildi. Katılımcılar, EBRD’nin küçük işletme destek hizmetlerine, katılımcı bankaların sunduğu finansal ürün ve hizmetlere de erişim fırsatı yakalayarak, katılımcı banka yetkilileri ile birebir görüşme imkânı buldular. Seminer boyunca katılımcı kadın girişimciye yöneticiler, birbirleriyle tanışarak ortak bir platformda iş ağı geliştirme şansı da yakaladılar.