Kocaeli Sanayi Odası, bölgedeki mesleki eğitime ve nitelikli istihdama dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bugüne kadar birçok çalışmaya imza attı. 2015 yılından itibaren yaptığı ardışık 3 araştırma raporunun ardından KSO, mesleki eğitim konusunda uygulamalı ve istihdam garantili projelerle çalışmalarına devam ediyor.
Bu kapsamda, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın mali desteği ve TÜRKLİM’in işbirliği ile hem teorik, hem de pratik limancılık eğitim hizmetlerini sunan bir eğitim merkezi olan “Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi”ni kurdu. Türkiye’deki liman işletmelerinin büyük çoğunluğunun bulunduğu ilimizde; bu merkez, mesleksiz gençlerimizin meslek edinmesine katkı veriyor.
2018 yılı başında ise yine Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın, “2018 yılı Mali Destek Programı”na “Metal Sektörü Makina-İmalat-Montaj Alanında İşgücü Geliştirme ve Koordinasyon Projesi” ile başvuruda bulundu. Söz konusu proje, 41 başvuru içerisinden en yüksek puanı alarak değerlendirmeden birinci olarak çıktı.
Projenin ilk aşamasında MARKA, program kapsamında destek almaya hak kazanan proje sahiplerinin katılımı ile bir sözleşme imza töreni gerçekleştirdi. MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan törende her proje için sözleşmeler karşılıklı olarak imzalandı. Kocaeli Sanayi Odası adına ise KSO Genel Sekreteri Memet B. Turabi sözleşmeyi imzalayarak, projeye resmen start vermiş oldu.
Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksek Okulu ve Ford Otosan İhsaniye Meslek Yüksek Okulu’nun ortağı olduğu projede “Makina ve Metal İmalatı Elemanı” yetiştirme konusunda istihdam garantisi sağlanması hedefleniyor. Projede; ICM Makine, Akım Metal, İzmit Makine, Türbosan, Üçaslar ve Başolsan Makine de iştirakçi olarak yer alıyor. 24 ayda tamamlanacak olan projede öğrencilere bu firmalar tarafından staj ve istihdam desteği sunulacak. 524 bin 700 TL’lik bütçeli projenin %88’i MARKA tarafından finanse edilecek.