Sanayi Proses Emniyetine Odaklandı

27 Ocak 2020

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Koordinatörlüğünde 3.sü düzenlenecek olan “Proses Emniyeti Sempozyumu”nun Düzenleme Kurulu Toplantısı yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

“Kocaeli Sanayi Odası 3. Proses Emniyeti Sempozyumu”, KSO koordinatörlüğü ve Artkim Group/Chem Media organizatörlüğü ile 2-3 Haziran 2020 tarihlerinde Muallimköy Bilişim Vadisi’nde düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl ikincisi düzenlenen sempozyuma, sektör büyük ilgi göstermiş ve 1.600 kişilik katılım sağlanmıştı.

SEVESO ve İş Sağlığı ve Güvenliği konularında bugüne kadar birçok çalışmaya imza atan Kocaeli Sanayi Odası (KSO), bu çalışmalarını son iki yıldır başarı ile gerçekleştirdiği “Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi” ile taçlandırıyor. Mevzuat yapıcılar, denetçiler, firma sahipleri, sektör çalışanları, eğitimciler ve belgelendirme kuruluşlarını bir araya getiren bu sempozyum, Türkiye’nin en çok ihracat yapan üçüncü sektörü olan kimya sektörünün geleceğine ışık tuttu. Konu ile ilgili tüm paydaşları buluşturan etkinlikte katılımcılar; bilgi birikimlerini, araştırmalarını, sorun ve çözüm önerilerini, ürün ve hizmetlerini paylaşma fırsatı yakaladı.

Sanayinin Öncelikli Konusu İş Sağlığı ve Güvenliği

Düzenleme Kurulu Toplantısı’nın açılışını yapan KSO Meclis Üyesi ve Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Şerefhan konuşmasında, “Ülke kimya sanayinin %27’sini üreten ilimizde çevre ve iş sağlığı ve güvenliği konuları öncelikli meseleler arasında yer almaktadır. Bugün gündemimizi oluşturan mevzuatlar ile özellikle kimya sektöründe faaliyet gösteren tesislere önemli yükümlülükler getirilmiştir” şeklinde konuştu.

3.Proses Emniyeti Sempozyumu Çıtayı Yükseltiyor

Konuyla ilgili olarak, KSO yönetim kurulu ve 9. ve 10. Meslek Komiteleri’nin desteğiyle bugüne kadar birçok çalışma yaptıklarını kaydeden Şerefhan şöyle devam etti: “Tüm bu çalışmalarımızdan “Proses Emniyeti Sempozyumu” ile taçlandırdık. Sempozyumu düzenlemedeki amacımız; tüm paydaşları; mevzuat yapıcıları, denetçileri, sektör çalışanlarını, eğitimcileri, ürün ve hizmet girişimcilerini, belgelendirme kuruluşlarını bir araya getirerek, bilgi birikimlerinin, araştırmaların, sorun ve çözümlerin, ürün ve hizmetlerin paylaşılması ve ilgili taraflarca sürecin tam olarak anlaşılması, en önemlisi uygulama pratiklerinin birlikte belirlenmesidir. Geçen yıl düzenlediğimiz sempozyumda; çağrılı bildiriler dahil 23 sunum yapıldı ve sempozyuma 1600 kişi katılım sağladı. Yoğun bir katılım ile gerçekleştirdiğimiz söz konusu etkinliğin 3.sünü yine ilgili Bakanlık, kurum, üniversite ve firmaların desteği ile yapacağız. Bu yıl sempozyumu yeni önemli konularla kuvvetlendirerek uluslararası nitelikte düzenlemeyi planlıyoruz. 2-3 Haziran tarihlerinde yine Bilişim Vadisi’nde ve yeni partnerimiz ile yapmayı planladığımız 3. Sempozyum ile daha geniş bir kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. Sempozyum konusunda Düzenleme Kurulu Üyeleri’nin desteklerini talep ediyoruz” dedi.

Hedef Daha Geniş Kitlelere Ulaşmak

Toplantı; Proje Koordinatörü Aynur Hacıfettahoğlu’nun “Sempozyum yeri, takvimi, bildiri ve panel konu başlıkları, programı, sempozyum kurulları, destekleyen kurum ve kuruluşlar ve sergi ve sponsorluk çalışmaları” konularını içeren sunumu ile devam etti. Düzenleme Kurulu Üyelerinin sempozyum konusundaki görüş ve önerilerini alan Hacıfettahoğlu, yeni konu başlıkları ile kuvvetlendirilen sempozyum ile bu yıl daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Sunumun ardından Artkim Group CEO’su Cengiz Yaman firma hakkında bilgi paylaşırken aynı zamanda sergi alanı ve sponsorluk konusunda da katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıya; Sanayi Bakanlığı, İTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, KOÜ, Üsküdar Üniversitesi, TÜBİTAK MAM, TSE, Artkim Group/Chem Media, kimya sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve danışmanlık firmaları iştirak etti.