Sayın Üyemiz;
TOBB ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) ortaklığında yürütülen “Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu” (TEBD) projesi kapsamında Avrupa ve Türk özel sektörü arasındaki iletişimi ve bilgi alışverişini güçlendirmek amacıyla etkinlikler düzenlenmektedir.
Bu çerçevede Avrupa Yeşil Mutabakata uyum alanında çalışmalar yürüten firmalar ile uzmanları bir araya getiren KOBİ çalıştayları gerçekleştirilmektedir.
TEBD Yeşil Mutabakat Çalışmaları – Plastik ve Ambalaj Sektörü Çalıştayı, Kocaeli Sanayi Odası ev sahipliğinde plastik ve ambalaj sektöründen Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Yeşil Dönüşüm ile ilgili çalışmaları olan şirketlerin katılımıyla 7 Ekim 2022 Cuma günü çevrimiçi (Zoom) olarak saat 14.00’de gerçekleşecektir.
Çalıştayın ana amacı; Yeşil Mutabakat’ın sektöre olası etkilerini değerlendirmek ve önümüzdeki dönem için atılacak öncelikli adımları ortaya koymaktır.
Bu amaç çerçevesinde çalıştayın ana hedef kitlesi özellikle Avrupa’ya ihracat yapan ve yeşil dönüşümü gündemine alan plastik ve ambalaj sektöründeki şirketlerdir.
Çalıştay süresince katılımcı şirketlere belirtilen gündemle ilgili yöneltilecek sorular üzerinden sektörden bilgi edinilmesi planlanmaktadır. Çalıştay çıktıları ile hazırlanacak “Türkiye Yeşil Mutabakat Çalışmaları: Kamu- Özel Sektör Diyaloğu için Rehber” raporu firmalarımızın yeşil mutabakata uyum için almaları gereken aksiyon planları, yatırım ihtiyaçları ve fırsatları içerecektir.
PROGRAM
14.00-14.10: Açılış Konuşması
14.10-14.15: TEBD Projesi ile ilgili genel bilgilendirme
Oya Ersöz, TEBD Proje Direktörü
14.15-15.00: Proje ekibi tarafından Plastik ve Ambalaj Değer Zinciri Yeşil Mutabakat Etkileri paylaşımı
Selin Arslanhan, Redis Innovation Kurucu Ortak
15.00-16.45: Katılımcılarla Yönlendirilen Sorular Üzerinden Tartışma
Moderasyon: Sibel Güven, ReDis Innovation Kıdemli Danışman
1.Plastik ve Ambalaj Sektörü Değer Zinciri Tanımları ve Türkiye’deki (ve özellikle ilgili illerdeki) Mevcut Durum Değerlendirmesi
2.Plastik ve Ambalaj Sektörü Değer Zincirinde Sürdürülebilirlik Göstergeleri
a.Değer zinciri aşamalarında karbon emisyonları (Kullanılan yöntemler, malzemeler vb. ile birlikte ölçümler ve karşılaştırmalı değerlendirmeler)
b.Döngüsel ekonomi/döngüsel ürün uygulamaları
3.Plastik ve Ambalaj Sektörü Değer Zincirinde Yeşil Dönüşüm için Öncelikli Adımlar ve Değişime Yönelik Projeler
16.45-17.00: Değerlendirme ve Kapanış
Etkinligin kayit linki:
https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZ0pcOyurzIiEtIGM4vbSvmWCXeUjonaxA5e
(Online Çalıştay ile ilgili iletişim: 0262 315 80 55 – 315 80 57, dila@kosano.org.tr)
KOCAELİ SANAYİ ODASI