2014 Yılı Sektörel Performans Ödülleri Sahiplerini Buldu

18 Haziran 2014

Marmara Bölgesindeki başarılı sanayi kuruluşlarını ödüllendirmek amacıyla, Kocaeli Sanayi Odası önderliğinde; PwC Türkiye, Doğu Marmara ABİGEM A.Ş., Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve CNN Türk işbirliğinde, Bolu, Düzce, Sakarya ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odaları koordinasyonu ile “7’nci Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni” organizasyonu yapıldı.

 Wellborn Luxury Hotel’de gerçekleştirilen törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Sakarya, Bolu, Yalova, Düzce Oda Başkanları ve sanayiciler katıldılar.

 “7’nci Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu”nda  büyük ödülü; büyük ölçekli kuruluşlarda Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret A.Ş., KOBİ ‘lerde Güçsan Plastik Kalıp Metal San. ve Tic. A.Ş. kazandı. Süreklilik ödülünü, İmteks Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Jüri Özel ödülünü ise Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Vakfı kazandı. Sektör ödülleri değerlendirmesinde de 13 Firmaya ödül verildi.

Törende Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, UMEM projesi kapsamında en fazla istihdam sağlayan il olma özelliğinde olan Kocaeli Ford Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi ve POSCO Assan TST Çelik Sanayi Anonim Şirketine ödülleri de takdim edildi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu “110 Firma Katıldı”

“2014 Yılı Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni”nin açış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sözlerine ekonomik değerlendirmelerle başladı. KSO Başkanı Zeytinoğlu, Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni Organizasyonuna yedi yıl önce başladıklarını belirterek, “2008 yılında  80 firma ile ilkini düzenlediğimiz etkinliğimiz, 2011 yılından itibaren katılım sayısı artarak devam etti. 2014 yılında ise sayı 110 firmaya ulaştı.” dedi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu, “2010 yılında Doğu Marmara Bölgesinde yer alan illerimizi de dahil ederek genişlettiğimiz yarışmamızı, 2014 yılından itibaren  Marmara Bölgesindeki tüm şirketlere açtık. Bursa’dan Bilecik’e, Eskişehir’den Tekirdağ’a bir çok ilimiz organizasyonumuza dahil oldu. Bu süreçte OSB’ler, bölgesel kalkınma ajansları, KOSGEB gibi farklı kurum ve kuruluşlar ile işbirliğine girdik. Önümüzdeki yıldan itibaren organizasyonumuza daha geniş katılım olacağına inanıyoruz. Hedefimiz,  bu organizasyonun tüm Türkiye’de bilinirliğini artırarak, daha prestijli bir hale dönüştürmek. Tabii bu hedefe ulaşabilmek için organizasyonumuzun marka değerini güçlendirmeye çalışıyoruz. 2015 yılında bu doğrultuda daha somut çalışmalar yapacağız.” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu , “Kocaeli’deki  4 Odamız da 5 Yıldızlıdır”

 Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, ödül töreninin gelenek haline geldiğini, buradan pozitif enerji aldığını söyledi. TOBB Başkanı  Hisarcıklıoğlu, Sektörel Performans Değerlendirme  Organizasyonu ödül Töreninden övgüyle söz ederek, ” KSO bu işi çok iyi yapıyor. Birlik beraberlik başarıyı getirir. Bu Kocaeli’de var. Kocaeli’de tüm kurumlar birlikte hareket ettiklerinden burada iyi işler oluyor. Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası ve Gebze Ticaret Odası 5 yıldızlıdır. Bunu ben değil, uluslar arası kuruluşlar takdir ediyor. Paris, Londra ve Berlin odaları hangi standartta hizmet veriyorsa, bu 4 Odam da minimum aynı standartta hizmet veriyor.” dedi.

UMEM Beceri’10 projesi hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu, 81 il içinde UMEM projesinde en başarılı ilin Kocaeli olduğunu ifade etti.

Açılan şirket sayısında, Kocaeli’de bu yılın ilk on ayı itibariyle, yüzde 33’lük oranla, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna değinen Hisarcıklıoğlu, İstanbul Sanayi Odası’nın ilk 500 şirket arasında Kocaeli’nden 34 şirketin yer aldığını, merkezleri İstanbul’da olanlar da dahil edilirse firma sayısının 87’ye çıktığını bildirdi.

Hisarcıklıoğlu son bir haftada yaşanan döviz hareketlerinin, bilançoların kapanacağı döneme denk gelmesinin, alacak ve borçları döviz cinsinden olan sanayicileri kaygılandırdığını söyledi.

Vali Güzeloğlu, “ Çok Güzel Bir Organizasyon”

Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmasında; geleneksel hale gelen, Kocaeli’ye ve bölgesel ölçekte ülkemizin geleceğine çok anlamlı değerler sunan 7. Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni’nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Kocaeli, Çin’den İtalya’ya kadar üretim üssü olan, dünya çapında iddiasını her geçen gün kararlı adımlarla koyan, bu büyük ülkenin zenginliğini sağlayan çok önemli bir merkez. İmalat adına bu derece önemli bir merkez olan Kocaeli şimdi Sayın Bakanımız Fikri Işık’ın önderliğinde yeni bir dönüşüm sürecine girdi.

Şuan, ihracata dayalı orta ve üst katma değeri yüksek ürünler ve teknolojik temelli inovasyon ölçekli bir üretim hedefinin, Türkiye’de hazırlayıcı il olma sürecini yaşıyoruz. Çok kısa bir süre önce Sayın Cumhurbaşkanımızın onaylarıyla yasalaşan Türkiye ve İlimiz adına çok önemli bir değer olan Gebze Teknik Üniversitesi dahil, Bilişim Vadisi, TÜBİTAK merkezi, Türk Standartları Enstitüsü devam eden Üniversite hazırlık çalışmaları yine Türkiye için Kocaeli’nin önemini, öncülüğünü ortaya koyacak.” dedi.

Bakan Işık, “AR-GE Çalışmalarını Arttırdık”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık yaptığı konuşmasında, “Sanayi şu anda Türkiye’de normal büyüme hızından daha büyük büyüme hızına sahip. Ama sanayinin hangi zorluklarla bu büyüme hızını yakaladığını gayet iyi bilen bir arkadaşınızım. Hedefim sizin önünüzdeki engellerin tamamını kaldıracak çalışmaları hem bakanlık olarak yapmak, hem de hükümetimiz olarak tüm gayretin gösterilmesine katkıda bulunmak. Bize ilettiğiniz tüm sorunları tek tek değerlendiriyoruz. Pek çok sorunu çözmek açısından adımlarımızı attık ve sonuçlarını aldık. Şimdi yeni bir adım atıyoruz, sanayimizin büyük bir bölümü Organize Sanayi Bölgelerinde. Organize Sanayi Bölgelerimizde özellikle imar noktasında bazı talepler var. Atıl kapasitelerin kullanılması ile ilgili talepleri değerlendirdik ve yönetmeliği değiştiriyoruz. Sanayideki kat sistemini kaldırıyoruz. Mümkün olduğu kadar emsali değiştirmeden taban alanın tamamını sanayicinin kullanmasınıı sağlayacağız. Alt ve üst yapıya para harcamadan kendi alanında düzenleme yapmasını sağlayacağız. Çekme mesafelerinde, can ve mal güvenliğine dikkat ederek düzenlemeler yapılacak.

Ekonomideki yüksek teknolojik üretimi arttırmak istiyoruz. AR-GE harcamalarını son 10 yılda yüzde 100 arttırdık. Bütün desteklerimizi ileri teknolojiye doğru yöneltiyoruz. İleri teknoloji üreten firmamız nerede olursa olsun, orada 5’inci bölge teşviki alacaktır. Bizim en güçlü sektörümüz tekstil. Tekstilde katma değeri artırmak çok önemli.

Bizler sizin gayretinize projelerimizle yetişmeye çalışıyoruz. Sizlere destek olmak için gerek ülke genelinde, gerek ilimiz özelinde bu çalışmaları büyük bir gayret ve titizlikle yürütüyoruz.” dedi.

 ÖDÜL ALAN FİRMALAR LİSTESİ

Ödül alan firma fotoğraflarına ulaşmak için tıklayınız

Ödül Töreni fotoğraflarına ulaşmak için tıklayınız