8’inci Sektörel Performans Ödülleri Sahiplerine Verildi

27 Kasım 2015

Kocaeli Sanayi Odası tarafından bu yıl 8’ncisi düzenlenen “Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni Organizasyonu “gerçekleştirildi.

Wellborn Luxury Hotel’de gerçekleştirilen  törene TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Bekir Sami Çakır, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz,  Sakarya,  Yalova, Oda Başkanları ve sanayiciler katıldılar.

 “8’inci Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu”nda  büyük ödülü, büyük ölçekli kuruluşlarda Nuh Çimento Sanayi A.Ş., KOBİ dalında BİMSER Çözüm Yazılım A.Ş. kazandı. Jüri Özel ödülünü Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. alırken sektör ödülleri değerlendirmesinde de 18 firmaya ödül verildi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu “Ortaklık yapımızda değişikliklere gittik”

“2014 Yılı Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni”nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, geçtiğimiz günlerde Suriye sınırımızda Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesine değinerek, ”Bu sınır güvenliğimiz açısından haklı bir gerekçedir. Rusya ülkemizin en önemli ticaret partnerlerinden biridir. Dolayısıyla bu olayın, birbirine bağımlılığı olan her iki ülkeye de zarar vermeyecek şekilde, sakin bir diplomasi ile çözümlenmesini arzu ediyoruz.” dedi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu, Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni Organizasyonuna 8 yıl önce başladıklarını belirterek, “2008 yılında  80 firma ile ilkini düzenlediğimiz etkinliğimizin katılım sayısı artarak devam etmiştir. Bu yıl başvuran firma sayısı 123’e ulaşmıştır.” dedi.

Bu dönem ortaklık yapısında bir takım değişikliklere gittiklerini vurgulayan KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Çözüm ortaklarımız olan Price Waterhouse Coopers Türkiye, Kocaeli Üniversitesi, Doğu Marmara ABİGEM A.Ş.’ye ilave olarak Gebze Teknik Üniversitesi ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nı dahil ettik.

Bölgesel Ortaklarımıza ise;  Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na ilave olarak Marmara Bölgesinin tüm kalkınma ajansları olan; İstanbul Kalkınma Ajansı, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (Balıkesir, Çanakkale) ve Trakya Kalkınma Ajansı’nı kattık. (Edirne, Tekirdağ, Kırklareli) Ayrıca; bu illerdeki Odalarımız ile çalıştık.” dedi.

Konuşmasının devamında hedeflere ulaşmak için mesleki eğitimin kalitesinin arttırılması gerektiğini vurgulayan Zeytinoğlu, “Nitelikli Mesleki İstihdam ve Sürdürülebilir Stratejiler Geliştirme isimli bir çalışma yaptık. Bu çalışmada, dünyadaki gelişmiş ülkeler ve ülkemizde ilimize benzeyen illerin mesleki eğitimlerini karşılaştırarak, Meslek Liselerinin nitelik ve nicelik olarak çok geride kaldığını belirledik. Eğitim alt yapımızı güçlendirmediğimiz sürece, koyduğumuz hedeflere ulaşmamız mümkün değil. Dolayısıyla meslek liselerimizin algısının güçlendirmemiz gerekiyor.” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu,” Heryerde Kocaeli sanayinin reklamını yapıyorum”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Ben her yıl bu törene katılmaya özen gösteriyorum. Çünkü burada çok sayıda başarı hikayesi var. Kocaeli sanayinin başkentidir. Her gittiğim yerde Kocaeli’yi örnek gösteriyorum. Bir bakıma Kocaeli’nin bedava reklamını yapıyorum.

Bugün dünyanın en önemli sorunu işsizlik. İşsizlik özelinde de gençler arasındaki işsizlik. Dünyada bu oranın en düşük olduğu ülke Almanya. Bu ülkelerde kamu ve özel sektör ortak bir şekilde gençlerin eğitimini birlikte üstleniyor. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde Türkiye’nin en önemli ihtiyacı nitelikli elemandır. Bu kapsamda inşallah hükümetimiz de bunu programına koyduğuna göre önümüzdeki 4 yılda bunun yürürlüğe girdiğini göreceğiz.” dedi.

 TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu sözlerine karşılıksız çekler ile devam ederek, “Tahsilatta yaşanan bir sıkıntı varmış. Karşılıksız çıkan çeklerden de bunları net olarak görüyoruz. Buna çözüm olarak TOBB, hazinenin desteğiyle karekodlu çekleri piyasaya sürdü. Bu bizim batak oranımızı, çekin karşılıksız çıkmasını müthiş oranda düşürüyor. Bu sizin için, bunu siz yaygınlaştırabilirsiniz. Hapis cezasını geri getirmemiz çok zor. Bugün karşılıksız çek dolayısıyla açılan 220 bin dava var. Bu karşılıksız çek verenlerin hepsini hapse atmaya kalksak hapishanelere randevu ile gitmeleri gerekir. Bu yüzden kare kodlu çeki kullanın. Biri geldiğinde, kare kodlu çek isteyin. Onu okuttuğu zaman çekin sahibi hakkındaki her şeyi görebiliyorsunuz. Ödemelerini yapmış mı? Ne kadar geciktirmiş? Güvenilir mi, güvenilmez mi? Bunların hepsi orada görülüyor. Bunu tüm Odalarımıza da gönderdik.” dedi.

Hisarcıklıoğlu, asgari ücret konusunda ise, “Asgari ücretin 1.300 TL olması konusunda, biz zaten 1.500 TL ödediğimizi söyledik. Yılbaşında asgari ücrete enflasyon oranında artış yapılıyor. İşverene 1.600 TL’ye mal olacak. Siz bu işin sözünü verdiniz. Özel sektörden bize yük getirmeyin, biz zaten 1.500 TL ödüyoruz. İşçimizin cebine bin TL giriyor. Bu aradaki 500 TL vergi yükü. Bizim cebimizden yine 1.600 lira çıkıyor. Biz 1.600 lira yine ödeyelim, ama aradaki vergi yükünü azaltın. Bu para işçimizin cebine gitsin.” dedi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasının bitiminde “Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonunda” ödül kazanan toplam 21 firmaya ödülleri takdim edildi.

ÖDÜL ALAN FİRMALAR LİSTESİ

Ödül alan firma fotoğraflarına ulaşmak için tıklayınız.