KALDER tarafından ve Kocaeli Sanayi Odasının da katkıları ile 22-23 Kasım 2022 tarihinde Kocaeli’de düzenlenecek olan 31. Kalite Kongresi’nin basın tanıtımı, Kocaeli Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi
Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek ülkemizin rekabet gücünü artırmayı hedefleyen köklü ve özgün sivil toplum kuruluşu Türkiye Kalite Derneği (KalDer) gelenekselleşen Kalite Kongresi’ni bu yıl 31. kez hayata geçiriyor. Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla “Riskin Ötesi: Bilim, Sektör ve Toplumda Adalet” temasıyla 22-23 Kasım tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 31. Kalite Kongresi, tüm dünyayı etkisi altına alan güncel problemlerin mevcut durumunu gözeterek önümüzdeki dönemde karşılaşılabilecek her türlü soruya cevap bulmayı amaçlıyor.
BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ
31.Kalite Kongresi’nin tanıtımı amacıyla Kocaeli Sanayi Odası’nda basın toplantısı düzenlendi. Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve KalDer Başkanı Yılmaz Bayraktar’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıya; KSO Genel Sekreteri Memet Barış Turabi, Kalder Başkan Yardımcıları Filiz Öztürk, Erhan Baş, KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül, yönetim kurulu üyesi Barış Arat ve sayman üye Fatma Aydoğdu katıldı. Çok sayıda basın mensubunun katılım gösterdiği toplantıda ilk sözü KSO Başkanı Zeytinoğlu aldı.
ODAMIZ KATKI VERMEYİ SÜRDÜRECEK
Zeytinoğlu şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere “Türkiye Kalite Derneği” çeyrek asırdır mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürüp ülkemizin rekabet gücünü artırmayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur. KALDER ile işbirliği çalışmalarımız;1999 yılında başlattığımız EFQM ve toplam kalite yönetimi sürecine dayanıyor. O günden bu yana da Kalite Kongreleri başta olmak üzere birçok etkinlikte ortak çalışmalarımız devam ediyor. 22-23 Kasım tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde “Riskin Ötesi: Bilim, Sektör ve Toplumda Adalet” temasıyla düzenlenecek 31.Kalite Kongresinde de Odamız katkı vermeyi sürdürecek.
DÜNYANIN GÜNDEMİEN OTURAN KONULAR
Kongrede; dünyanın gündemine oturan göç, gıda, enerji ve iklim krizi gibi pek çok konuyu uzman isimlerle birlikte ele alarak çözümler sunulacak. Bu yıl Kalite Kongresi’ne il olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. Umarım önümüzdeki yıllarda da ilimizde yapılmaya devam eder. Bu arada kongreye ev sahipliği yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür ediyorum.”
KSO’NUN TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
KSO’nun toplam kalite yönetim süreci hakkında kısaca bilgi veren Zeytinoğlu şöyle devam etti: “Hizmet vermeye başladığımız ilk yıllardan itibaren üyelerimizin mevcut ve olabilecek ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda kendimizi sürekli geliştirmeyi ve yenilemeyi gündemimizde tutuyoruz. Ülkemizde toplam kalite anlayışının bir yaşam felsefesi olarak yerleşmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla 1999 yılında “Ulusal Kalite Hareketi”ne katılan odamız, 2002 yılında Türkiye’de ilk “Kamu Sektörü Kategorisi Ulusal Kalite Büyük Ödülü”, 2004 yılında “Avrupa Kalite Büyük Ödülü” ve 2007 yılında ‘Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü alan kuruluş olmuştur.
A SINIFI MÜKEMMEL ODAYIZ
Ayrıca; 1996’da Türkiye’de sektöründe ilk ‘ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi’ni, 1999’da sektöründe ilk ‘ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi’ni ve 2015’de ‘ISO 10002 Müşteri Memnuniyet Yönetim Sistemi Belgesi’ni almıştır. TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında da 2002 yılından beri “A Sınıfı Mükemmel Oda” statüsünü koruyan Odamız, son denetimi de üstün başarıyla tamamlayarak 365 Oda/Borsa arasında birinci olmuştur. Oda olarak açık stratejik hedeflerimiz, profesyonel yönetim anlayışımız ile üyelerimizin haklarını korumaya ve bölge iş dünyasına bu anlayışla hizmet etmeye devam edeceğiz.”
22-23 KASIM’DA KOCAELİ KONGRE MERKEZİNDE
Ardından konuşan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar şunları aktardı: “Türkiye Kalite Derneği’nin bu yıl 31’incisini düzenleyeceği Kalite Kongresi; bilim, akademi, medya ve iş dünyasının önde gelen temsilcilerini ağırlamaya hazırlanıyor. 22-23 Kasım tarihlerinde Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Kocaeli Kongre Merkezi’nde, “Riskin Ötesi: Bilim, Sektör ve Toplumda Adalet” temasıyla hayata geçirilecek kongrenin ana konuşmacısı Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr.Özgür Demirtaş olacak. Kongrenin kapanış konuşmasını ise Türkiye’nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemi, akademisyen Lale Orta yapacak. İki gün sürecek kongre boyunca alanında uzman konuşmacılar ile sektöre yön veren isimlerin buluşacağı ufuk açan oturumlar düzenlenecek. Son oturumun ardından kalite yolculuğunda başarılara imza atan kuruluşlara Türkiye Mükemmellik Ödülleri ve Yetkinlik Belgeleri takdim edilecek ve bu sene ilk kez Kongre Bildirgesi yayınlanacak.
KONGRE, SADECE RİSKLERE DEĞİL RİSKİN ÖTESİNE IŞIK TUTACAK
Sürdürülebilir yaşam, dünyanın güncel problemleri, bu problemlerin çözümü ve var olan sistemlerin gelişebilmesi için sonuçlar ortaya koymak adına uzun yıllardır Kalite Kongresi’ni başarıyla düzenliyoruz. KalDer olarak 30 yılda 150 bin katılımcı ve 2 bin 800 konuşmacının yer aldığı büyük kongrelere imza attık. Kalite Kongremiz kapsamında her yıl yaklaşık 3 bin 600 kişiye ev sahipliği yapıyor, sektörünün lider firmalarını ve ses getiren isimleri ağırlıyoruz. Nihai hedefimiz, bir kültür olan kalitenin Türk iş ekosisteminin her katmanına yayılması ve bu kültürün ekosistemin tüm hücrelerince benimsenmesi… 1992 yılından bu yana düzenli olarak hayata geçirdiğimiz kongre ile her sene hedeflerimizi bir adım öteye taşıyoruz. Bu sene de dünyanın en önemli gündem konularından biri olan risk yönetimini tema olarak belirledik. Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin değerli katkılarıyla 31’incisini düzenleyeceğimiz kongrede, sadece kapımızdaki riski değil bu risklerin ötesini de ortaya koyarak çözüm önerileri sunmak istiyoruz.”
ENERJİDEN GIDAYA, İSTİHDAMDAN GÖÇE KADAR BİRÇOK KONU
Riskleri aşmanın temel koşulunun insanlık olarak hep birlikte bu dönüşüm çabasına katılmaktan geçtiği esasına dayanan 31. Kalite Kongresi’nde 10 farklı oturum üzerinden riskler ve ötesi değerlendirilecek. Kongrenin ana konuşmacısı olan akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, küresel ölçekte yaşanan sıcak konuları ve karşı karşıya olunan risklerin ekonomik ve sosyal yaşama etkilerini ele alacak. Ardından ‘Enerji: Dönüşüm Nasıl Olacak?’ oturumunda dünyanın en sert enerji krizi ve fosil yakıtlara dayalı ekonomilerin hazırlandığı soğuk kış masaya yatırılacak. ‘Gıda: 2030’a Doğru Gıda Güvenliği’ oturumunda, gıda sisteminin karşı karşıya olduğu riskler ve bu riskleri aşmak için nasıl bir dönüşüme ihtiyaç duyulduğu konuşulacak.
‘Kaynaklar: Zincir Ne Kadar Güçlü’ oturumunda, talep/değer zincirinin önemi ve bu zincirin sağlamlaştırılması için yapılması gerekenler ele alınırken, ‘Kapsayıcılık: Daha Dirençli Bir Ekonomi’ oturumunda ise dirençli bir ekonominin öncelikleri ve nasıl olması gerektiğine odaklanılacak. Teknoloji alanında yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelerin küresel ölçekte kapsayıcı, eşitlikçi ve erişilebilir olması için yapılması gerekenler ‘Teknoloji: Gelecek İçin Teknoloji’ oturumunda irdelenecek. ‘Göç: Küresel İnsan Hareketliliği’ oturumunda gelecek toplumunun resmi çizilecek. ‘İstihdam: 5 Milyar İnsanın İstihdamı’ oturumunda, istihdam ihtiyacının ekonomide nasıl karşılanacağı işlenirken, ‘Yönetim: Kalite Riski Yönetmektir’ oturumunda bilimsel temellere dayalı kaliteli bir yönetim yolculuğunun önemi anlatılacak. Son olarak ‘Adalet’ oturumunda Türkiye’nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemi, akademisyen Lale Orta, sahada riski yönetmek ve adaleti sağlamak konusunu masaya yatıracak.