Aylık arşivler: Haziran 2013

EMNİYET YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMİ

Odamız ve Kocaeli Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu işbirliği ile Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erhan Bütün tarafından,
4 Nisan 2013 Perşembe günü, Kocaeli Sanayi Odası Merkez Binasında, 14.00-17.00 saatleri arasında “EMNİYET YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMİ” gerçekleştirilecektir.

Eğitim İçeriği

1. Emniyet Yönetim Sistemleri ve İnsan Faktörü Etkisi
2. Hata Önleme Modelleri
3. Emniyet Yönetim Sistemleri Uygulamaları

Neden Katılmalı?
Bilindiği üzere Emniyet sanayi dallarının tümü havacılıkta olduğu gibi oldukça hayati bir öneme sahiptir. Emniyet sağlamada en önemli kaynak ise insan kaynağı sayılmaktadır. İnsan kaynağının emniyete etkisi ve insan hatasının önlenmesi üzerine çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Söz konusu araştırmaların en önemli çıktısı hata önleme modelleridir. Hata önleme modelleri özellikle tehlikeli işlerde kullanılmalı ve emniyeti sağlama etkileri arttırılmalıdır. Emniyet yönetim sistemlerinin sanayi tesislerinde kullanılması sanayi tesislerinde yaşanan emniyetsiz olaylara yaklaşımı değiştirecek ve emniyeti arttıracaktır. Bu konularda bilgilendirme yapılacak olan toplantımıza tüm üyelerimiz katılabilir.

Toplantıya katılım için Odamız web sayfası ( kosano.org.tr ) Ana Sayfa üzerinde sağ tarafta yer alan “Program Başvuru” bölümünden kayıt yapmanız yeterlidir.

ODA ORGAN SEÇİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK DUYURUSU

YÖNETMELİK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden:

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ İLE ODALAR VE BORSALAR ORGAN SEÇİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 19/1/2005 tarihli ve 25705 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının “Bakanlık” tanımında yer alan “Sanayi” ibaresi “Gümrük” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi ile ikinci ve dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

“c) Tüzel kişilerin gerçek kişi temsilcileri için, ana sözleşmeye uygun şekilde temsil ve bağlayıcı işlem yapmaya yetkilendirilmiş ve ticaret siciline tescil edilmiş olmak,”

“Seçme hakkının kullanılabilmesi için bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen şartların yanı sıra;

a) Ticaret şirketlerinde, şirketin ortağı ve/veya yöneticisi olması ve şirketi temsil ile bağlayıcı işlem yapmaya yetkili bulunması,

b) Ticaret şirketleri dışındaki tüzel kişilere ait ticari işletmelerde, gerçek kişi temsilcinin işletmenin yöneticisi olması ve ticari işletmeyi temsil ile bağlayıcı işlem yapmaya yetkili bulunması,

c) Gerçek kişilere ait ticari işletmelerde ticaret siciline tescil edilmiş temsilcinin bulunması halinde bunların işletmeyi temsil ile bağlayıcı işlem yapmaya yetkili bulunması,

şarttır. Bu fıkra kapsamında belirtilen şartlar şubeleri temsile yetkili kılınanlar için de aranır.”

“Üye şirketin münfesih olması halinde, üyeliği kendiliğinden sona erdiğinden oda ve borsa organ seçimlerinde oy kullanamaz.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü, altıncı ve dokuzuncu fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Seçilme hakkının kullanılabilmesi için bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen şartların yanı sıra;

a) Ticaret şirketlerinde, şirketin ortağı ve/veya yöneticisi olması ve şirketi temsil ile bağlayıcı işlem yapmaya yetkili bulunması,

b) Ticaret şirketleri dışındaki tüzel kişilere ait ticari işletmelerde, gerçek kişi temsilcinin işletmenin sahibi veya temsilcisi olması ve ticari işletmeyi temsil ile bağlayıcı işlem yapmaya yetkili bulunması,

c) Gerçek kişilere ait ticari işletmelerde ticaret siciline tescil edilmiş temsilcinin bulunması halinde bunların işletmeyi temsil ile bağlayıcı işlem yapmaya yetkili bulunması,

ç) (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen durumların seçimden en az altı ay öncesini kapsaması,

şarttır. Bu fıkra kapsamında belirtilen şartlar şubeleri temsile yetkili kılınanlar için de aranır.”

“Temsil ile bağlayıcı işlemler yapmaya yetkili temsilcinin, yetki süresinin sona ermesi halinde, aynı temsilcinin seçim tarihinden önceki altı aylık süre içinde kesinti olsa dahi kendisinden önce başka bir temsilci yetkilendirilmeden yeniden yetkili kılınması durumunda, bu yetkinin seçim tarihinden en az altı ay öncesini kapsadığı kabul edilir.”

“Üye şirketin münfesih olması halinde, üyeliği kendiliğinden sona erdiğinden oda ve borsa organlarına seçilemez.”

MADDE 4 – Bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş ve diğer fıkralar buna göre teselsül ettirilmiştir.

“Çalışma alanı birden fazla ili kapsayan deniz ticaret odalarına münhasır olmak üzere, meslek grubu kurulabilmesi için gereken asgari üye sayılarının üçte bir oranında indirilerek uygulanması halinde, bu maddenin birinci fıkrasında yer alan meslek grubu üye sayıları da üçte bir oranında indirilerek uygulanır.”

MADDE 5 – Bu Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin son fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Meslek komitesi ve meclis üyeliğine seçilen tüzel kişiler, kendilerini temsil edecek gerçek kişilerle ilgili yapacakları bildirimi yazılı olarak yapmaları ve bildirilen temsilcinin bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrasındaki şartları taşıdığını tevsik eden ticaret sicili müdürlüğünden alınmış yetki belgesini bildirime eklemeleri zorunludur.”

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkralar eklenmiş ve diğer fıkralar buna göre teselsül ettirilmiştir.

“Tüzel kişi temsilcisi gerçek kişilerin, temsil ettikleri tüzel kişinin tescilli ana sözleşmeleri gereğince temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip olduklarına dair düzenlenmiş imza sirkülerinin aslı veya noter tasdikli sureti veya ticaret sicil müdürlüğünden doksan gün içerisinde alınmış yetki belgesinin oy kullanma sırasında ibrazı gerekir. İbraz edilen imza sirkülerinin bir fotokopisi oy kullanılan sandık kurulu başkanına teslim edilir. Ticaret sicil müdürlüklerince organ seçimlerinin başladığı tarihten önceki doksan gün de dâhil olmak üzere oda ve borsa organ seçimlerinin yapıldığı aylarda seçim amacıyla tasdik edilen bu belgelerden harç ve hizmet bedeli tahsil edilmez.”

“Tüzel kişilerin ve şubelerin gerçek kişi temsilcisi için aşağıdaki usullere uygun olarak yetki belgesi düzenlenir;

a) Yetki belgesi talepleri dilekçe ile yapılır.

b) Yalnızca bir temsilci için yetki belgesi düzenlenir.

c) Müşterek yetkiye sahip temsilciler bulunması halinde hangi temsilci için yetki belgesi düzenleneceği dilekçede belirtilir ve müşterek yetkililerce imzalanır.

ç) Münferit yetkiye sahip birden fazla temsilci bulunması halinde dilekçe müştereken imzalanabileceği gibi münferit yetkiye sahip temsilcilerden biri tarafından da imzalanabilir. Münferit yetkililerden ilk başvurana yetki belgesi verilir.

d) Düzenlenen yetki belgesi iade edilmedikçe yeni yetki belgesi düzenlenmez. Yetki belgesinin zayi olması halinde, aynı kişi/kişiler tarafından talep edilmesi şartıyla aynı kişi adına yeni bir yetki belgesi düzenlenir. Zayi olan yetki belgesinin başka bir temsilci adına düzenlenmesinin talep edilmesi halinde, başvuru dilekçesinin temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip tüm temsilciler tarafından imzalanması zorunludur.

e) Münfesih, tasfiye haline girmiş, iflasına karar verilmiş şirketlerin temsilcileri ile adi ortaklık adına organ seçimlerinde kullanılmak üzere yetki belgesi düzenlenmez.”

“Tüzel kişilerin ve şubelerin gerçek kişi temsilcilerinin imza sirküleri ile oy kullanması aşağıdaki usullere uygun olarak yapılır;

a) Tüzel kişi ve bunların şubelerinin gerçek kişi temsilcisi tarafından oy kullanma işlemi sırasında, temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip olduğunu gösterir imza sirkülerinin aslı veya noter tasdikli sureti seçim sandık kurulu başkanına ibraz edilerek fotokopisi seçim sandık kurulu başkanına verilir.

b) İmza sirkülerinde münferiden yetkili kılınanlardan ilk başvurana oy kullandırılır.

c) İmza sirkülerinde müştereken temsil yetkisi verilmiş olması halinde, müştereken yetkilendirilen temsilciler tarafından imzalanmış ve aralarından oy kullanacak temsilciyi gösterir dilekçe sandık kurulu başkanına verilir.

ç) Müştereken yetkilendirilen temsilcilerin imza örneklerinin aynı sirkülerde yer almaması halinde, dilekçeyi imzalayan diğer temsilcilerin imza sirkülerinin fotokopileri de sandık kurulu başkanına verilir.

d) Münfesih, tasfiye haline girmiş, iflasına karar verilmiş şirketlerin temsilcileri oy kullanamazlar.”

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Boşalan meclis üyelikleri, yedek üyelerle doldurulamazsa; boşalan meclis asil ve yedek üyelikleri, bu maddenin birinci fıkrasına göre, boşalan meclis üyelerinin ilgili olduğu meslek komitesi üyeleri arasından, ilgili olduğu meslek grubu tarafından seçilecek üyelerle doldurulur.”

MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğin 41 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) ve (e) bentleri yürürlükten kaldırılmış ve (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“g) Gerçek kişiler seçimlere bizzat iştirak ederler. Bu kişiler, seçme ve seçilme haklarını vekâleten kullandıramazlar.”

MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin 42 nci maddesinin madde başlığı ile birinci fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.

“Gerçek ve Tüzel Kişilerin Organlarda Temsili”

“g) Tüzel kişilerin gerçek kişi temsilcisinin temsil yetkisini kaybettiğinin öğrenildiği, tüzel kişinin temsilcisini değiştirme iradesinin odaya ve borsaya yazılı olarak bildirildiği hallerde temsilcinin, seçilmiş olduğu yönetim kurulu başkan ve üyeliği, disiplin kurulu üyeliği, Genel Kurul delegeliği ile meclis başkan ve yardımcılığı, meclis katipliği, meslek komitesi başkan ve yardımcılığı görevi son bulur. Ancak, tüzel kişilik meslek komitesi ve meclis üyeliğini muhafaza eder.

Bu şekilde boşalan delege ve üyeliklerin yerine geri kalan süreyi tamamlamak üzere yedek delege ve üyeler çağrılır.

Meslek komitesi ile meclis üyeliğini muhafaza eden tüzel kişiler bir ay içinde kendilerini temsil edecek gerçek kişinin ismini yazılı olarak oda ve borsaya bildirir. Yazı ekinde, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrasındaki hususları tevsik eden ticaret sicili müdürlüğünden alınmış yetki belgesi de verilir. Bu süre içerisinde bu belgelerin ibraz edilmemesi durumunda, diğer yedek üyeler sırası ile meslek komitesi veya meclis asil üyeliğine çağrılır.”

“k) Üye şirketin münfesih olması, şirketin veya işletmenin işyerini veya merkez kaydını başka bir oda ya da borsanın çalışma alanına taşıması halinde, üyelik ile birlikte seçilmiş olduğu oda, borsa ve Birlik organlarındaki görevi kendiliğinden sona erer.”

MADDE 11 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.

“Geçici Madde 5 – Kanunun 83 üncü maddesinin altıncı fıkrasında öngörülen en az altı aylık süre şartı 2013 yılının Mayıs-Haziran aylarında yapılacak oda ve borsaların organ seçimlerinde aranmaz.”

“Geçici Madde 6 – Kanunun 84 üncü maddesinin birinci fıkrası gereği 2012 yılının Ekim ayında başlayıp Kasım ayında tamamlanması gereken, ancak Bakanlar Kurulunun 4/6/2012 tarihli ve 2012/3237 sayılı Kararı ile 2013 yılının Şubat-Mart aylarına ertelenen oda ve borsaların organ seçimlerinde oy kullanmak üzere alınan yetki belgeleri, başvuruya dair usule tabi olmaksızın, Ticaret Sicil Müdürlüklerince “yetkinin devam ettiği” ibaresi ile onaylanmış olması şartıyla, Bakanlar Kurulunun 28/1/2013 tarihli ve 2013/4244 sayılı Kararıyla yeniden 2013 yılının Mayıs-Haziran aylarına ertelenen oda ve borsaların organ seçimlerinde kullanılabilir.”

MADDE 12 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 13 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı yürütür.
İlgili gazeteye ulaşmak için tıklayınız

TS ISO IEC 27001 BİL­Gİ GÜ­VEN­LİĞİ YÖ­NE­TİM SİS­TE­MİBİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Odamız ve TUV Rheinland işbirliği ile 05 Eylül 2013 Perşembe günü, Kocaeli Sanayi Odası Merkez Binasında, 14.00-16.30 saatleri arasında “TS ISO IEC 27001 Bil­gi Güven­liği Yö­ne­tim Sis­te­mi Bilgilendirme Semineri” gerçekleştirilecektir.

Eğitim İçeriği

1. Bilgi güvenliği tanımı
2. ISO IEC 27001 Bil­gi Güven­liği Yö­ne­tim Sis­te­mi Standardının genel esasları
3. Standardın gereklilikleri
4. Yönetim sisteminin işletmeye faydaları

Konuşmacı

Orçun ALKAN (TUV Rheinland – İş Geliştirme Yöneticisi)

Neden Katılmalı?

Gü­nü­müz­de, sa­de­ce çalışan­la­rıy­la de­ğil, müşteri­le­ri, iş or­tak­la­rı ve his­se­dar­la­rıy­la bir­lik­te ta­nım­la­nan ku­rum­lar­da, bil­gi­nin giz­li­li­ği, bü­tün­lü­ğü ve ula­şı­la­bi­lir­li­ği­ne iliş­kin gü­ven or­ta­mı­nın ya­ra­tıl­ma­sı, stra­te­jik bir önem ta­şı­mak­ta­dır. Bil­gi gü­ven­li­ği­ni sağ­la­mak, tek­no­lo­jik çö­züm­ler­le bir­lik­te sağ­lam bir gü­ven­lik yö­ne­tim sis­te­mi­nin ku­rul­ma­sı ile müm­kün ola­bil­mek­te­dir.

Bilgi güvenliği standardı BS 7799-2nin revize edilip 2005in sonlarında ISO 27001:2005 olarak değiştirilmesiyle yürürlüğe giren bu standart kurumların bilgi güvenliği yönetim sistemi kurmaları için gereklilikleri tanımlamaktadır.

Toplantıya katılım için Odamız web sayfası ( kosano.org.tr ) Ana Sayfa üzerinde sağ tarafta yer alan “Program Başvuru” bölümünden kayıt yapmanız yeterlidir.

 

 

Project Glass might
woolrich arctic parka Build Your Real Estate Business Using Online Strategies

plus sized styles tips with regard to earlier mentioned 50
chanel espadrillesShock celebrates 30 years with a grand party in NYC

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN-LİSANSLAR VE UYGULAMALARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Odamız ve Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ile 06 Eylül 2013 Cuma günü, Kocaeli Sanayi Odası Merkez Binasında, 14:00-17.30 saatleri arasında “Çevre Kanunca Alınması Gereken İzin-Lisanslar ve Uygulamaları Bilgilendirme Eğitimi” gerçekleştirilecektir.
Eğitim İçeriği

1. Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik
2. Yönetmelik Uygulamaları
3. Yükümlülükler
4. Başvuru İşlemleri
 
Neden Katılmalı?
Bilindiği üzere, 2872 sayılı Çevre Kanunu’muz 11 Ağustos 1983 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve bugüne kadar çevrenin korunması konusundaki bilinç hem dünyada hem de ülkemizde artmıştır. Ayrıca, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok ilke benimsenmiş ve farklı düzenlemeler yapılmıştır. Bu çerçevede Çevre Kanunu da 13 Mayıs 2006 tarihinde yayımlanan 5491 sayılı Kanunla değiştirilmiştir. Bu Kanun kapsamında 29.04.2009 tarihinde çıkartılan Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik’teki yükümlülükler ile ilgili olarak bilgilendirme amacı ile düzenlenecek eğitime tüm üyelerimiz katılabilir.
Toplantıya katılım için Odamız web sayfası ( kosano.org.tr ) Ana Sayfa üzerinde sağ tarafta yer alan “Program Başvuru” bölümünden kayıt yapmanız yeterlidir.

 

 

developer glasses as clothing fashion epitome of fashion
lous vuitton speedy What to Pair With Cheetah Print Pumps

None of them look like grown women
woolrich jassen damesAdvices from a buyer working for Gucci for IFA Students

Amacımız ; Fuarın sürdürülebilir olmasıdır

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kısa adı “SANTEK 13” olan Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı’na bölgedeki sanayicilerin önemli katılım sağladıklarını vurgulayarak, “Odamız ve KOTO üyelerinden yüzde 70’in üzerinde katılım gerçekleşmiştir” dedi.

     KSO Başkanı Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Meclis Başkanı Bülent Karagöz ,KSO Genel Sekreteri Memet Barış Turabi, Fuar orgnizasyonunu üstlenen Anadolu Ekspo LTD yetkilileri  Sadettin Haymana ve Ali Pamir’in katıldığı toplantıda “SANTEK 13” fuarı hakkında açıklamalarda bulundu. Kocaeli’ni , öncelikli olarak Doğu Marmara Bölgesine ve ülkemize katkı sağlayacak uluslar arası bir Expo Merkezine dönüştürmek amaçlı projeden sık sık söz ettiğini vurgulayan KSO Başkanı Zeytinoğlu,  24-27 Eylül tarihlerinde İnterteks fuar alanında “Doğu Marmara sanayi-teknoloji Fuarı” organize ediyoruz. Odamız ve KOTO üyelerinden 70’in üzerinde katılım gerçekleşti. Doğu Marmara bölgesindeki diğer il ve ilçe odalarıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde 20 kadar firmanında diğer illerden katılım bekliyoruz .(Sakarya,Bolu,Düzce , Yalova)
    İlk başlangıcını “Karma Fuar” olarak planladıklarını kaydeden KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Bundan sonraki fuarları “İhtisas Fuarlar” olarak planlıyoruz.Partnerleriniz: MARKA,Kocaeli Valiliği,Kocaeli büyükşehir belediyesi;KOTO ve Bölge odalarıdır. Fuar; Doğu Marmara Bölgesindeki tüm firmaların katılımına açıktır.
Doğu Marmara sanayi ve teknoloji Fuarı ile eşzamanlı “Uluslar arası İkili İş Görüşmeleri Etkinliği” (MatchForlndustry) de düzenleneceğini belirten KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Şu ana kadar 9 Farklı ülkeden 14 şirket katılım için teyit verdi. Avustralya,Avusturya, Yunanistan,İtalya,Almanya,İngiltere,ABD,BAE ‘den birer , Romanya ve Nijerya’dan 3 er şirket katılacaktır. Ekonomi bakanlığımız konaklama desteğini veriyor. Yemek + transferleri biz karşılayacağız”
     MatchForlndustry etkinliğinin bölgemiz ve firmalarımızın  kalkınması ve tanıtımı için büyük fırsat olarak gördüklerini sözlerine ekleyen KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Böylece Fuarımıza uluslar arası bir nitelik de kazandıracaktır.İsteyen  yabancı partnerlerimiz stant açabilecekler.Amacımız ; fuarın sürüdürülebilir olmasıdır.Bu amaçla tüm üyelerimizi ve DM Bölgemizdeki tüm firmalarımızı “SANTEK 13 “ fuarına katılmaya davet ediyoruz”
     KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz de Kocaelinin büyük bir sanayi kenti olduğunu ancak üretilen ürünlerin sergileneceği bir fuarın gerçekleşmediğini ifade etti. Kocaelideki fuar merkezinin değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Karagöz, “Fuarı, kısa bir zamanda sadece ulusal bir fuar olarak değil, aynı zamanda uluslarası katılımcılarında geldiği bir fuar olarak organize edeceğiz” dedi.

KOSGEB AÇILDI

KOSGEB , Kocaeli Hizmet binasın açılış töreni ve KOSGEB, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ )ve Kocaeli Sanayi Odası (KSO) arasında Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) protokolü imzalandı. İzmit Yenişehir Mahallesi’nde bulunan KOSGEB binasının açılışına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Vali Ercan Topaca, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Başkanı Murat Özdağ, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek katıldı.
Açılış konuşmasını yapan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, KOSGEB kurslarına katılan 150 kişiye sertifikalarını vereceklerini kaydetti. KOSGEB’in ödüllü projelerine katılımın her geçen gün arttığını söyleyen Kaplan, iki merkez hizmet binasının bulunduğunu kaydetti. KOBİ ve girişimcilerin yeni müdürlük binasında daha iyi hizmet vereceğini belirten Kaplan, katılımcılara ve Bakan Nihat Ergün’e teşekkür etti. KOBİ’lerin önünün açılması ve işlemlerin hızlandırılması halinde çok iyi çalışmaların yapıldığını söyleyen Vali Ercan Topaca, üreten ve çalışan insanların var olduğunu kaydetti.
AR-GE, inivasyon konusunda eksiklerin olduğunu söyleyen Topaca, bunun teşviklerle giderilebileceğini kaydetti. NCTIY yangınında ilk başvurdukları yerin KOSGEB olduğunu ifade eden Topaca, “KOSGEB destek dışında üreticinin aynı zamanda kara gün dostu oldu” dedi.

KOSGEB’in açılış törenine katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün KOSGEB’in 100 bin lira girişimcilik kredi verdiğini, bunun 30 bin lirası hibe olduğunu belirtti. Geri kalan 70 bin liranın ise 4 yıl faizsiz kredi olarak verildiğini belirten Ergün, “Bunu babası oğluna yapmaz” dedi. Bakan Ergün, “KOSGEB 23 yıllık bir maziye sahip ama bu yılların yarısında kendini KOBİ’lere dahi tanıtamamış. Ama son 10 yılda 2,2 milyar destek sağladı. 12 milyar kredi hacmi yarattı. Bunun faizini yine KOSGEB verdi. KOBİ’lerin adeta mesai arkadaşı olduk. 2002 yılında 24 ilde var olan KOSGEB yılsonunda 81 ilin tamamında hizmet binaları açılmış olacak. 2003 yılında 49 işletme, son 10 yılda ise 6 bin 700 işletme KOSGEB’den destek aldı. 4 bin işletme ise 250 milyonluk destekten istifade etme hakkını kazandı” dedi.

Girişimcilik sertifikasının önemine değinen Ergün, “Bu kurslara katılanlar yol yordam öğrenmekte ve KOSGEB desteklemelerinden yararlanma hakkını elde ediyor. İnsanın kendi işini kurması çok heyecanlı bir iştir. Girişimcileri çok önemsiyoruz. KOSGEB 100 bin lira girişimcilik kredi veriyor ve 30 bin lirası hibe. Geri kalan 70 bin lira ise 4 yıl faizsiz kredi olarak veriliyor. Bunu babası oğluna yapmaz. Türkiye artık eski Türkiye değil. 8 bin 500 arkadaşımız şimdiye kadar kendi işini kurdu. Amacımız her yıl 5 bin kişiye bu imkanı sunmaktır. Tüm vatandaşlarımızı girişimcilik kurslarına katılmaya davet ediyoruz. Oxfoord vardı da biz mi okumadık devri bitti. Artık var, isteyen herkese destek veriyoruz” dedi.
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Kocaeli Sanayi Odası (KSO) işbirliğiyle kurulacak Teknoloji Geliştirme Merkezinin protokolüne imza atan Ergün, uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertfika verdi. Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ve KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOSGEB Kocaeli Hizmet Merkezi Müdürlüğünün yeni binasının açılış kurdelesini kesti.

DOĞU MARMARA ABİGEM A.Ş. NİSAN AY’I

DOĞU MARMARA ABİGEM A.Ş. NİSAN AY’I
EĞİTİM TAKVİMİ
 

Yönetici Asistanlığı 03 Nisan 2013
Finansal Tablolar Analizi 11 Nisan 2013
Herkes İletişim Kurar, Bazıları Bağ Kurabilir 16 Nisan 2013
Yöneticilere Yönelik İSG KANUNU 18 Nisan 2013
Sunuş Becerilerimi Geliştiriyorum (Etkili Sunum Teknikleri) 20-21 Nisan 2013
 Finansçı Olmayanlar için Finans 22 Nisan 2013
Satış ve Pazarlama 25-26 Nisan 2013
ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi Bilgilendirme 29- 30 Nisan 2013
 
Saat         

Saat          Saat           : 10:00 – 17:00
Yer            Yer            :  Kocaeli Sanayi Odası Eğitim Salonu
Ücret         Ücret         : 150 TL+KDV (her bir eğitim için)

 

 

                   Banka Hesap Bilgileri:  Doğu Marmara ABİGEM A.Ş. – TEB İzmit Şubesi (20)
                   IBAN:TR16 0003 2000 0200 0000 4751 24
 Seda ELLİBEŞ – 0262 323 08 56 – Dahili 108 / egitim@abigemdm.com.tr

Kimya Sanayi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği toplantısı

Odamız, Gebze Temsilciliği tarafından 11 Haziran 2013 tarihinde “Kimya Sanayi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği” konulubilgilendirme toplantısı, Dilovası’nda, V. Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GEBKİM), Bölge Müdürlüğü Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

Söz konusu toplantı, firmalarımızın Kimya Sanayi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında bilgi sahibi olmalarını ve iş kazalarıı konusunda önleyici tedbirlerin alınmasına olanak sağlayacak bilgileri içermektedir.Katılım için aşağıda iletişim bilgileri verilen irtibat numaralarına firma ünvanı ve isim bildirmeniz yeterlidir.
PROGRAM
 
11 HAZİRAN 2013 SALI
GEBKİM Konferans Salonu

13.30                                 Kayıt
 
14.00                                 Dr.Selami KARACA
                                         Kimya Yük. Müh.
                                         Kimya Sanayinde İş Sağlığı ve Güvenliği
 
15.15                                Ara
 
15.30                                Soru Cevap
 
16.00                                Kapanış
 
LCV: Mahmut TATLI, Aytuğ AKYILDIZ – (0 262) 641 06 62 – 63, İsim, telefon ve e-posta bilgilerinizi mahmut@kosano.org.traytug@kosano.org.tr gönderebilirsiniz.
 
Adres: Kocaeli Gebze V Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GEBKİM) Yönetim Merkezi, Çerkeşli Köyü Yolu Üzeri Kocabayır Tepe Mevkii, Dilovası / KOCAELİ

SERA GAZI EMİSYONLARININ TAKİBİ HAKKINDA YÖNETMELİK, GEREKLİLİKLERİ, SERA GAZLARI VE VERİFİKASYON/DOĞRULAMA SÜRECİ

SERA GAZI EMİSYONLARININ TAKİBİ HAKKINDA YÖNETMELİK, GEREKLİLİKLERİ, SERA GAZLARI VE VERİFİKASYON/DOĞRULAMA SÜRECİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
Odamız ve SGS işbirliği ile 02 Temmuz 2013 Salı günü, Kocaeli Sanayi Odası Merkez Binasında, 14.00-16.30 saatleri arasında “SERA GAZI EMİSYONLARININ TAKİBİ HAKKINDA YÖNETMELİK, GEREKLİLİKLERİ, SERA GAZLARI VE VERİFİKASYON/DOĞRULAMA SÜRECİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ” gerçekleştirilecektir.

Eğitim İçeriği

1. Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik ve Gereklilikleri
2. Sera gazları ve verifikasyon/doğrulama süreci

Konuşmacı

Arzu Sue Durukan (SGS Türkiye-Çevre)

Neden Katılmalı?

25 Nisan 2012 tarihinde yayımlanan “SERA GAZI EMİSYONLARININ TAKİBİ HAKKINDA YÖNETMELİK” ile ülkemizde de Sera Gazlarının İzlenmesi, Raporlanması ve Doğrulanması uygulanmaya başlanacaktır. Bu kapsamda düzenlenmekte olan bilgilendirme semineri ile yönetmelik kapsamına giren tüm tesislerin ve bu alanda faaliyet gösterecek kuruluşların kısa süre sonra uygulanmaya başlanacak yöntemler konusunda ve uluslararası standartlar hakkında bilgi edinmeleri ve yönetmelik uygulanmasına hazırlıklı olmaları amaçlanmaktadır.

Toplantıya katılım için Odamız web sayfası ( kosano.org.tr ) Ana Sayfa üzerinde sağ tarafta yer alan “Program Başvuru” bölümünden kayıt yapmanız yeterlidir.

5977 Sayılı “Biyogüvenlik Kanunu”nun etkileri ve GDO’lu ürünlerle ilgili bilgilendirme semineri

Odamız ve Kocaeli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile 5977 Sayılı “Biyogüvenlik Kanunu”nun etkileri ve GDO’lu ürünlerle ilgili 4 Temmuz 2013 Perşembe günü, saat 14.00-17.00 saatleri arasında, Kocaeli Sanayi Odası, İzmit, Merkez Binası, Konferans Salonu’nda bir bilgilendirme semineri gerçekleştirilecektir.

Seminerde Tarım İl Müdürlüğü’nün uygulamaları, Biyogüvenlik Kanunun etkileri, gıda ve yem ithalatı ile ilgili işlemler hakkında bilgiler verilecektir.

Katılım ücretsiz olup, toplantıya katılım için Odamız web sayfası ( kosano.org.tr ) Ana Sayfa üzerinde sağ tarafta yer alan “Program Başvuru” bölümünden kayıt yapmanız yeterlidir.

 

 
PROGRAM
 
04 Temmuz 2013 PERŞEMBE
Kocaeli Sanayi Odası, İzmit Merkez Binası, Fuar İçi

13:45         Kayıt
14:00         Halide SANCAR
                  Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü
                  Prof. Dr. Selim ÇETİNER
                  Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi
17:00         Soru-Cevap
 
TOPLANTI YERİ: Kocaeli Sanayi Odası, İzmit Merkez Binası, Fuar İçi, İZMİT

 

 

 

İş Sağlığı Güvenliği Hizmetleri Hk.

İlgi : Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 17.09.2013 tarih ve 69056431/200/114 sayılı
yazısı.

Sayın Üyemiz,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk ÇELİK tarafından Odamıza gönderilen “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” ile getirilen yükümlülükleri hatırlatan ilgi’de kayıtlı yazı ekte sunulmuştur.
Bilgilerinize önemle duyurulur.
Saygılarımızla,
KOCAELİ SANAYİ ODASI
EK için tıklayınız.

design houses and other fashion oriented markets around the world
woolrich sale Styles of Hip Hop Clothing

impeccable work on Project Runway Season 6
canada goose outletLooking for a Pregnancy Diet

TS 148 Standardı Hk.

Türk Standartları Enstitüsünce Üst kuruluşumuz TOBB kanalı ile iletilen bir yazıda, 2013/1 sayılı İthalatta Standartlara Uygunluk Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2013/ 1) Ek-l listesinde bulunan 8483.50.20.00.12 GTİPli kasnaklar ve kayışlar cinsi ürünlerin karşısında yer alan TS 148 standardının 3.1.1 maddesindeki işaretleme ile ilgili hükümlerin 14/07/2011 tarihinde yapılan değişiklikle çapı 150 mmden büyük olan kasnaklar ve çapı 150 mmden küçük olan kasnaklar için ayrı ayrı, belirlendiği, ayrıca otomotiv sektörü için üretilen ve/veya ithal. edilen kasnakların üzerinde veya kasnak ambalajlarında sadece imalatçının tescilli markası veya işareti ile parti, seri veya kod numaralarından en az birisine ilişkin bilgilerin bulunmasının yeterli olduğunun hükme bağlandığı ifade edilmiştir.

Yazıda devamla, Bakanlığımız tarafından yürütülen İthalatta Standartlara Uygunluk Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2013/1) İthalat Denetim Rehberinin 2.4.1.1 Test İşlemlerine İlişkin Özel Durumlar maddesinin 4 üncü fıkrasının “TS 148 sayılı standart ile ilgili olarak; ürün üzerinde üreticinin markası veya işareti ile ürünün parça numarası bulunması durumunda, diğer ambalajlama ve işaretleme bilgileri uygunluk denetimi işlemlerinde aranmaz” hükmü amir olduğu, bu hükmün TS 148 standardının uygulamasıyla çeliştiğini, bu urumun ise bazı firmaların kalitesiz ürünlerin ithalatta yeterli şekilde denetlenmediği şikayetine esas teşkil ettiği belirtilmiştir. Bu itibarla bahse konu ithalat denetimi rehberinin TS 148 standardı paralelinde revize edilmesi talep edilmiştir.

Bu meyanda, Bakanlığımıza yapılan değerlendirme neticesinde ithal kasnakların 2014 yılından itibaren TS 148 standardının güncel haline göre ithalat aşamasında denetime tabi tutulması uygun görülmüş olup, Birliğiniz üyelerinin belirtilen tarihten sonraki kasnak imaları bahse konu standart hükümlerini göz önüne almak kaydıyla yapmaları önem arz etmektedir.

 

 

 

Lucky Legs
isabel marant sneakers How To Get The Ideal Look For The Valentine’s Day Groom

One of the oldest textiles in existence is a complete
woolrich outletCollar Styles for Your Face Shape

KOCAELİ AB BİLGİ MERKEZİ

AB Türkiye Delegasyonu desteği ve illerdeki yerel ortakların işbirliğiyle Türkiyede 1996dan beri kurulmaya başlanan AB Bilgi Merkezleri ağı, 22 ilde faaliyet gösteriyor. Merkezler, yerel ve ulusal düzeyde, bilgilendirme faaliyetleri yürüterek, konferanslar, toplantılar, sergiler, konserler gibi kültürel etkinlikler düzenleyerek, AB iletişim stratejisi kapsamında vatandaşlara AB ile ilgili düzenli bilgi sağlıyor.
Kocaeli Sanayi Odası bünyesinde bulunan “Kocaeli AB Bilgi Merkezi” 24.01.2013 tarihinde Kocaeli Sanayi Odası’nda düzenlenen “Vergi İncelemeleri, Transfer Fiyatlandırması, Yatırım Teşvik ve Ar-Ge Teşvik Uygulamaları Semineri”nde stand açarak AB, AB’ye katılım süreci ve AB-Türkiye ilişkileri konusunda bilgilendirme yaptı. Yoğun ilgiyle karşılaşılan stantta AB ile ilgili yayınlar dağıtıldı.
DSC_6776 DSC_6788

Üyelerimize Gümrük Kanunundaki değişiklikler hakkında önemli duyuru.

Gümrük Kanunu ile bazı Kanun ve Kanun hükmünde kanunnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 11.04.2013 tarih ve 28615 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yeni hükümler uyarınca,
Şubat-Mart 2013 tarihinde yapılacak olan ancak ertelenen seçimler nedeniyle verilmiş olan yetki belgelerinin, yeniden ticaret sicili memurluklarına ibraz edilmesi (toplu olarak ibraz edilmesi mümkündür.) ve yetkileri devam edenlerin “yetkinin devam ettiği” ibaresi ile onaylanması halinde, Mayıs- Haziran 2013 tarihinde yapılacak oda ve borsaların organ seçimlerinde kullanılması mümkün olacaktır.

Seçilmede aranacak tüzel kişi temsilcilerinin seçim tarihinden önceki altı aydır. Yetkili olma şartı mayıs-Haziran 2013 tarihlerinde yapılacak organ seçimlerine münhasır olmak üzere aranmayacaktır.

Ayrıca TOBBnin girişimleri ile işletmelerin kullanacakları kredilerde eşin kefaletine ilişkin değişiklikte anılan Kanunun 77 nci maddesi ile düzenlenmiştir.

duy1

 

duy2

 

duy3

REACH KİMYASALLAR PROJESİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Sayın Üyemiz,

Odamız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile 04 Kasım 2013 Pazartesi günü, Kocaeli Sanayi Odası Merkez Binasında, 09:30-16:30 saatleri arasında “Reach Kimyasallar Projesi Bilgilendirme Semineri” gerçekleştirilecektir.
Konuşmacılar

Ekip Lideri Karl-Heinz Cohr
Yardımcı Ekip Lideri Gülin Egeli
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcileri

Program

 

09:30-10:00 Kayıt
10:00-10:30 Açılış Konuşmaları
10:30-11:00 Projenin Tanıtımı
11:00-11:30 Ara
11:30-12:30 Proje Çıktıları
12:30-14:00 Öğle Yemeği
14:00-15:00 REACH Tüzüğünü Uyumlaştıran Taslak Yönetmelik
15:00-15:15 Ara
15:15-16:00 Kimyasal Kayıt Sistemi ve Yardım Masası Tanıtımı
16:00-16:30 Soru-Cevap

 

Neden Katılmalı?

Projenin genel hedefi, “Kimyasallara ilişkin AB Mevzuatının Türkiye’de uygulamaya girmesiyle insan sağlığı ve çevre korunmasının iyileştirilmesi”dir. Projenin özel amacı ise, “Kimyasalların yönetimine ilişkin mevzuatın uygulanması ile ilgili kamu kurumlarının mevcut kapasitelerinin güçlendirilmesi ve gereksinim duyulan sistemin, kurumsal yapının ve yasal çerçevenin oluşturulması ve REACH Tüzüğünün Türkiye’de uygulanmasına yönelik kurumsal kapasitenin artırılması”dır.

Proje kapsamında, REACH Tüzüğünün ülkemizde uygulanabilmesi için gerekli sistemlerin ve kurumsal yapının belirlenmesine, kapasitenin güçlendirilmesine, taslak mevzuatın hazırlanmasına ve ülkemizde üretilen ve ithal edilen kimyasallar için bir kayıt sistemi oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapılmıştır. Bu proje çıktılarının etkin bir şekilde yürütülebilmesini ve Tüzüğün ülkemizde sorunsuz uygulanmasını sağlamak amacıyla sanayicilere yönelik düzenlenecek ücretsiz seminere tüm üyelerimiz katılabilir.

Toplantıya katılım için Odamız web sayfası ( kosano.org.tr ) Ana Sayfa üzerinde sağ tarafta yer alan “Program Başvuru” bölümünden kayıt yapmanız

other one toy and then fasion dvds
Isabel Marant Sneakers The Best Running Tights for Women

If I do both of those things louder
woolrich jassen damesHow to Dress Down a Blazer

“İşçi – İşveren İlişkisinin Davalar Yönünden Analizi” konulu eğitim

“İşçi – İşveren İlişkisinin Davalar Yönünden Analizi” konulu eğitim konuşması İstanbul Barosu’na kayıtlı Av. Neslihan Akay ve Av. Hüsnü Özkarayel tarafından 29 Mayıs 2013 Çarşamba günü Kocaeli Sanayi Odası, İzmit, Merkez Binası, Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

İşveren yöneticilerine yönelik olarak gerçekleştirilmesi planlanan konuşmada ağırlıklı olarak uygulamaya yönelik pratik bilgi ve tecrübeler aktarılacaktır. Katılım ücretsiz olup, toplantıya katılım için Odamız web sayfası ( kosano.org.tr ) Ana Sayfa üzerinde sağ tarafta yer alan “Program Başvuru” bölümünden kayıt yapmanız yeterlidir.

PROGRAM
 
29 Mayıs 2013 ÇARŞAMBA
Kocaeli Sanayi Odası, İzmit Merkez Binası, Fuar İçi
13:45         Kayıt
14:00         Av. Hüsnü ÖZKARAYEL
                  – İş sözleşmesi türleri nelerdir?
                  – İşe ve işyerine uygun sözleşmeler nasıl hazırlanmalıdır?
                  – İş sözleşmelerine ne tür şartlar konulabilir?
15:00         Av. Neslihan AKAY
                  – İş davalarında neticeye etki eden sebepler
                  – İş davaları hangi sebeplerle işveren aleyhine sonuçlanır?
                  – İş davaları hangi önlemlerle ve ne şekilde bertaraf edilebilir?
                  – İşe alma ve işten çıkarma sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar
17:00         Soru-Cevap
 
TOPLANTI YERİ: Kocaeli Sanayi Odası, İzmit Merkez Binası, Fuar İçi, İZMİT

Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik Taslağı Hk.

Sayın Üyemiz,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından “Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik Taslağı” görüşe açılmıştır.

Söz konusu yönetmelik taslağı hakkında varsa görüşlerinizi ilgili bakanlığa iletmek üzere 30 Temmuz Salı günü mesai bitimine kadar tarafımıza e-mail yoluylaaynur@kosano.org.tr adresine gönderilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

KOCAELİ SANAYİ ODASI

Yönetmelik Taslağına ulaşmak için tıklayınız…

İlgili Kişi: Aynur HACIFETTAHOĞLU / Çevre Uzmanı

Tel: 0262 315 80 23

E-mail: aynur@kosano.org.tr

Eğitim Duyurusu 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KANUNUNUN FİRMALARA GETİRDİĞİ YÜKÜMLÜLÜKLER VE ÇÖZÜM YOLLARI

lo

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KANUNUNUN FİRMALARA GETİRDİĞİ YÜKÜMLÜLÜKLER VE ÇÖZÜM YOLLARI

Odamız ve ABİGEM işbirliği ile 31 OCAK 2013 tarihinde, Odamızda 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KANUNUNUN FİRMALARA GETİRDİĞİ YÜKÜMLÜLÜKLER VE ÇÖZÜM YOLLARIkonulu eğitim gerçekleştirilecektir.
İSG. Kapsamındaki Yeni KANUNUN önemli maddeleri, getirilen önemli değişiklikler ve ilgililerin (İşveren, İşveren vekili, çalışanlar, çalışan temsilcisi ve ilgililerin) yükümlülükleri tanıtılacaktır.
EĞİTİMİN AMACI ;
Bu çok önemli bilgilendirme eğitimi ile; katılımcılarda Temel İş Sağlığı ve İş Güvenliği bilinci geliştirilecek, Yeni çıkan 6331 sayılı Kanunun önemli değişiklikleri ve yapılması gerekenler ele alınacaktır.
EĞİTİMİN İÇERİĞİ ;
Ø 6331 Sayılı İş Kanunu
Ø Tehlike Gurubu Nedir?
Ø Benim İş Kolum Hangi Tehlike Gurubunda
Ø İşveren Kimdir?
Ø İşveren Vekili Kimdir?
Ø 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İşveren Sorumluluğu
Ø İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi Seçimi Kriterleri?
Ø Alt İşveren Kimdir? Nasıl Yönetilmeli?
Ø Risk Değerlendirme Nedir?
Ø Prosedür ve Talimatların Önemi
Ø OSGB ve İSGB Nedir?
Ø İş Güvenliği Hizmetleri Nerden Nasıl Alınır?
Ø Doğru Uygulama ve Doğru Hizmete Ulaşmanın Yolu
Kimler Katılabilir; İSG. konusunu “Proaktif yaklaşımla” düşünen ve aksiyon alan ayrıca ilgili kanun maddelerinin gerekliliklerini öğrenmek isteyen herkes, özellikle işverenler, işveren vekilleri, alt işverenler, yöneticiler, iş yeri hekimleri, iş güvenliği uzmanları, mühendisler eğitime katılabilir.
Tarih     :  31 OCAK 2013
Saat      :  09:30 16:00
Yer        :  Kocaeli Sanayi Odası Seminer Salonu
Ücret    :  100 TL + KDV
İletişim : Mehtap DEMİR –  0262 323 08 56
                Aydın KILINÇ    –  0262 315 80 45

 

 

 

Müşteri İlişkileri Yönetimi konulu bilgilendirme toplantısı

Odamız ve TOSB Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile 03 Nisan 2013 tarihinde “Müşteri İlişkileri Yönetimi” konulu bilgilendirme toplantısı, Çayırova ’da, TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Bölge Müdürlüğü Binası, Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

Söz konusu toplantıda, “müşteri veya algıyı tanımlama”, “iletişim”, “aktif dinleme” kavramları ve bunların müşteri ilişkilerini geliştirmek amaçlı; nasıl uygulanıp, ilgili süreçlerinin yürütülmesi gerektiği, konularında bilgi verilecektir. Katılım ücretsiz olup isim bildirmeniz yeterlidir

PROGRAM

03 NİSAN 2013 ÇARŞAMBA
TOSB Konferans Salonu

13.30 Okan GÜMÜŞ – Sosyoloji Uzmanı

OGC Eğitim Danışmanlık

16.30 Soru-Cevap

Adres: TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Bölge Müdürlüğü Binası, Konferans Salonu, 1. Cadde No:10 Şekerpınar-Çayırova/Kocaeli

LCV : Yiğit E. KALAYCIOĞLU – (0 262) 658 29 20-21 bildirebilir veya
İsim, telefon ve e-posta bilgilerinizi yigit@kosano.org.tr gönderebilirsiniz

Çocuk Tiyatrosu

AB Bilgi Merkezleri, Türkiye’nin değişik bölgelerinde AB ve Türkiye-AB ilişkileri hakkında yerelde halka doğru ve düzenli bilgi akışını sağlamak ve karşılıklı diyalog ve işbirliğini arttırıcı çeşitli etkinlikler düzenlemek amacıyla 1996 yılında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından oluşturuldu. Delegasyon ve işbirliği içinde olduğu yerel ortakları tarafından kurulan AB Bilgi Merkezleri, Türkiye genelinde 22 ilde hizmet vermektedir. Kocaeli AB Bilgi Merkezi de 2011 yılında Kocaeli Sanayi Odası bünyesinde kurulmuştur.

Bu proje kapsamında çocuklara, gençlere, kadınlara ve tüm halka yönelik Türkiye-AB ilişkileri ve AB politikaları konusunda seminerler, konferanslar ve sosyal etkinlikler düzenlenmektedir. Kocaeli AB Bilgi Merkezi olarak 22 Mart 2013 Cuma günü Sabancı Kültür Sitesi’nde saat 10:00 ve 14:00de , 25 Mart 2013 Pazartesi günü Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi’nde yine saat 10:00 ve 14:00de olmak üzere 2 seans halinde ilkokul öğrencilerine yönelik “Çocuk Tiyatrosu” düzenlenecektir.

esek

Kocaeli Sanayi Odası ve TEB Girişim Bankacılığı işbirliği ile girişimcilere yönelik “Büyüme Senaryoları Eğitimi” dün gerçekleştirildi.

Kocaeli Sanayi Odası’nda girişimciler için

“Büyüme Senaryoları Eğitimi “ yapıldı

Kocaeli Sanayi Odası ve TEB Girişim Bankacılığı işbirliği ile girişimcilere yönelik “Büyüme Senaryoları Eğitimi” dün gerçekleştirildi.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Konferans salonunda düzenlenen eğitime özellikle genç girişimciler ilgi gösterdi. Toplantının açış konuşmasını yapan TEB Girişim Bankacılığı yöneticisi Fatih Canan , mensubu olduğu bankanın “Girişimcilik” konusundaki son yayınlanan Reklam filmi üzerinde görüşlerini açıklarken, bu filmin gerçek olduğunu vurguladı. TEB Girişimcilik bankası hakkında görüşlerini aktaran Canan ,bu konudaki çalışmaları özetledi.

Toplantıda daha sonra söz alan TEB Girişim Evi Proje Koordinatörü Danışman ve Eğitmen Mehmet Şöhrap Sanlı, girişimcilerin gelişme çabalarının temelinde neler olması gerektiği, büyüme ve gelişme yolunda atılması gereken adımlar ile işletme fonksiyonları yönetimi konularında bilgi aktarımında bulundu. Sanlı, “Dünya genelinde elde edilen istatistiklere göre, kurulan işletmeler, girişimcilerin ilk yıllarında yaptıkları hatalar ve karşılaştıkları problemler nedeniyle, başlangıç ve tutundurma döneminde kapanmak zorunda kalmakta olduklarını söyledi. TEB Girişim Evi Proje Koordinatörü Danışman ve Eğitmen Sanlı,Ülkemizde girişimcilerin küçük işletmecilikten büyük işletmeciliğe geçiş dönemine kadarki süreçlerde yaşadığı problemler dikkate alınarak, girişimcilerin ilk yıllarını nasıl planlamaları gerektiği ve işletmelerini nasıl yönetmeleri gerektiği bilgileri hakkında görüşlerini anlattı.

In a small saucepan
isabel marant boots Brown Shoes With Black Pants

nice heels no need for stilettos
louis vuitton neverfulHow to Get Cheap Prada Sunglasses

KSO MECLİSİ TOPLANDI

Kocaeli Sanayi Odası’nın Ağustos ayı meclis toplantısı dün oda meclis odasında gerçekleştirildi. Toplantıya KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram konuk olarak katıldı. Büyükşehir Belediye başkanı Karaosmaoğlu, Cengiz Topel Havaalınınından Eylül ayında tekrar Ankara uçuşlarının başlayacağını açıkladı
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Zeytinoğlu,Meclis konuşmasına Ekonomi konulardaki değerlendirmesiyle başladı. İlk 5 aydaki hafif yukarı seyreden sanayi Üretim Endeksinin Haziran ayı itibariyle daha belirgin bir yükseliş gösterdiğini belirten KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Ayrıca, Temmuz ayında Haziran ayına göre; gerek Kocaeli, gerekse Marmara’nın limanlarındaki hareketin arttığını gözlemlemekteyiz.Dış ticaretteki hareketlilik de dikkate alınırsa, önümüzdeki aylarda sanayi endeksinin artmaya devam edeceğini görüyoruz.Yılın ilk yarısına ait tamamlanan veriler ışığında, ikinci çeyrekte %3’ün biraz üzerinde büyüyeceğimizi tahmin ediyoruz.Yıllık büyüme hedefini (yüzde 4) yakalama fırsatı hala olduğunu düşünüyoruz”
Kapasitelerin Temmuz ayında arttığını vurgulayan Başkan Zeytinoğlu, “Ramazan ayına rağmen bu artışı memnuniyetle karşılıyoruz.Umarız, bu artış önümüzdeki dönemde de devam eder.Aslında kapasite kullanım oranlarımızın olması gerekenin 10 puan altında olduğunu Görüyoruz. İlave yatırım yapmadan kapasitelerin 10 puan kadar artabilir olması verimlilik adına önemli.
ENFLASYON
Yıllık enflasyonun yüzde 8,88 ile son on ayın en yüksek değerine ulaştığını kaydeden Başkan Zeytinoğlu, “ÜFE ile TÜFE arasındaki makas, doğal süreçte olması gerektiği gibi giderek kapanıyor.Kurdaki bir süredir yaşanan yüksek seviyenin enflasyonist etkileri görüyoruz.Merkez bankamız dün enflasyonu OVP hedefi olan yüzde 6,2 de tutabilmek için faizleri 0,50 puan arttırdı.ÜFE petrol ürünleri kaynaklı beklenenin biraz üzerinde gerçekleşti.Enflasyondaki bu artışta, 2012’nin Haziran ve Temmuz aylarındaki fiyat gerilemelerinden kaynaklı baz etkisi oluşturması da etkili olmuştur. Bu baz etkisinin ise bir iki ay içerisinde daha da azalacağını beklemekteyiz. Önümüzdeki dönemde petrole dayalı fiyatlarda da önemli bir yükselme beklenmediğinden, enflasyonun yeniden gerileyeceğini düşünmekteyiz.

DIŞ TİCARET / KOCAELİ DIŞ TİCARETİ / CARİ AÇIK

TUİK tarafından açıklanan dış ticaret verilerine göre Haziran ayında ihracatın azaldığını açıklayan Başkan Zeytinoğlu, “Yılın ilk yarısını değerlendirirsek , İhracat → yüzde 1,3 veİthalat → 7,2 artış gösterdi.
Bununla bağlı olarak ilk altı ayda dış ticaret açığı yüzde 17,4 arttı. İhracatımızdaki ilk altı aydaki yavaşlama dikkat çekicidir. En önemli partnerlerimizde yaşanan sıkıntılar ilk altı ayda ihracatımızı olumsuz etkilemiştir.
Yılın ikinci yarısı beklentilerimiz daha iyimserdir.Nitekim TİM’in açıkladığı Temmuz ayı ihracatı → 12,6 milyar dolar oldu.Beklentimiz üzerinde gerçekleşen ve TİM rakamları çerçevesinde neredeyse 2 milyar dolarlık artışı büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz.Bu artışı; son üç çeyrektir resesyonda olan Avrupa’daki ve ABD’deki iyileşme sinyallerine ve dövizdeki artışa bağlayabiliriz.İhracatımızdaki bu gelişme, bu yılın ihracat hedeflerini (158 milyar dolar) tutturabileceğimizin işaretini veriyor. Bunun büyümemize de katkısı olacağını düşünüyoruz.Bundan sonraki aylarda ihracatımızın 13 milyarın altına inmemesini bekliyoruz. Ülkemizin kalkınmasının ihracat ile olacağını düşünüyoruz”

İzmit Gümrüklerinden aldığımız veriler de Temmuz ayında; Kocaeli ihracatı geçen yılın aynı ayına göre → yüzde 39,1 artarak 1 milyar 747 milyon dolar ile rekor bir seviyeye yükseldi. Türkiye’deki 2 milyar dolar artışın 250 milyonunun Kocaeli’nden geldi diyebiliriz.Yıllık Cari Açık ivme kaybetmekle birlikte yükseliyor. Yılın ilk yarısında cari açık geçen yıla göre yüzde 18,9 arttı. Temmuz ayından itibaren yıllık cari açığın gerilemeye başlamasını bekliyoruz.

İŞSİZLİK

Mayıs ayında işsizliğin azalarak yüzde 8,8 olarak gerçekleştiğini vurgulayan KSO Başkanı Zeytinoğlu, (Nisan → 9,3)Bu gelişmeyi olumlu buluyoruz. İşsizlik rakamı beş ay sonra tekrar tek haneli rakamlara inmiş oldu.
Eylül ayına kadar işsizlikte iyileşme bekliyoruz. Yüzde 7’nin altına inme potansiyeli var olduğunu düşünüyoruz.

BÜTÇE

Haziran ayında bütçe; 1,2 milyar TL açık verdi. Geçen yıl 6,2 milyardı.Ama 2013 yılının ilk yarısında bütçe → 3,1 milyar TL fazla verdi. Geçtiğimiz yılın ilk yarısında 6,7 milyar TL açık vermişti.Vergi gelirleri de Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,7 oranında artış göstermesine rağmen, Haziran ayında bütçede açık vermemizden endişe duyduğumuzu sizinle paylaşmak isterim.Haziran ayında açık yerine en az 2 milyar fazla verilebileceğini bekliyorduk.
Temennimiz; fazla veren bir bütçeye ulaşabilmemiz için bütçe giderlerinin enflasyonun üzerinde artmaması gerektiği yönündendir. Gelirler artarken aynı hızla giderlerimizi arttırmamalıyız diye düşünüyorum.

MERKEZ BANKASI KARARLARI

Türkiye’nin kalkınmasında sanayinin rolünü düşünürsek, yüksek faizleri en büyük handikap olarak görmekteyiz. Bütçedeki harcama hızının etkisi ile Merkez Bankası’nın da faizleri olması gerekenin üzerinde kaldığını düşünüyoruz.Bu durum reel sektöre yansıması da ekonomide yavaşlama olarak karşımıza çıkıyor.
Merkez Bankası’nın ihracat reeskont kredileri limitini 12 milyar dolara çıkartarak, vadesini uzatma ile ilgili aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz.

500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU

2012 yılı 500 büyük firma içerisinde → 92 Odamız üyesi 92 firma yer alıyor.Merkezlerin Kocaeli dışında olmasından ötürü bu sayı İstanbul sanayi odası kayıtlarında sadece 32 olarak gözüküyor. Bu yıl da ilk sırayı → TÜPRAŞ almıştır. İkinci sırayı Ford Otomotiv sanayi izlemiştir.Bu firmaların → 18’i Kocaeli Sanayi Odasının Meclisinde temsil edilmektedir.
İstanbul sanayi odası meclisinin daha fazla üyesi olmasına rağmen ilk 500 de 14 firması bulunuyor.
Odamızın bu yeni döneminde güçlü bir Meclisimiz olduğunu vurgulamıştık. Türkiye’nin en büyükleri içerisine bu yıl giren Hasçelik San Ve Tic AŞ, Ağır Haddecilik AŞ, Teklas Kauçuk San Ve Tic AŞ, Göze Tarım Ürünleri Pazarlama San Tic AŞ, Sun Chemical Matbaa Mürekkep Ve Gereç San Tic AŞ, Ayhanlar Yol Asfaltlama San Ve Tic AŞ, Farplas Oto Yedek Parçaları İmalat İthalat Ve İhracat AŞ’yi ve isim belirtmeyen bir üyemizi sizlerin huzurunda kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

KOCAELİ ‘YE YENİ PROJELER
KSO Başkanı Zeytinoğlu, konuşmasının son bölümünde Kocaeli’ne gerekli projeler ,yatırımlar ve hizmetler hakkındaki düşüncelerini aktardı. KSO Başkanı Zeytinoğlu ,Kocaeli’nin ülke vergi gelirlerine katkısını sizler de biliyorsunuz. Bu katkının ilimize yansıması maalesef çok yetersiz.En büyük arzumuz Kocaeli’ne kişi başına harcanan miktarın üç katına çıkarılarak Türkiye ortalamasına çıkarılmasıdır.Çünkü Kocaeli’nin ulaşım ile ilgili çözümlenmesi gereken bir çok meselesi var3. köprü yolunun Kocaeli’nin kuzeyinden giden kısmı bir an önce yapılmalıdır.Buna paralel olarak da şehir içinden geçen hızlı tren yolu yukarı kaymalıdır. Bu konuda size destek vereceğiz.
İzmit – Yalova yolu arasında 29 trafik ışığı var. D130’a alternatif bir otoyol gerekiyor.
Eski İstanbul yolu bir an önce duble olmalıdır.
Karadeniz sahil yolunun bir an önce Kocaeli kısmının yapılmasını arzuluyoruz.
Köprü ve Dilovası köprü yolları ve kavşakları ile OSB bağlantıları da bir an önce yapılmalı.
3. Hat demiryolunun yük taşıma sorununu çözemeyeceği tespit edilmiştir. Köseköy-Gebze arasında dördüncü hattın planlanmasının aciliyetini göstermektedir. Bu hat gidiş-dönüş sadece yük taşımacılığına ayrılırsa çok ciddi kapasitede yük taşınabilecektir. Hızlı tren tam kapasite ile devreye girmeden hiç olmazsa bu hattın alt yapı hazırlıklarının (dolgu, yarma işlemleri) tamamlanması önerimizdir.
Büyükşehir Belediyemizin Gebze’de bir lojistik merkez kurma yönündeki işaretlemesi olduğunu biliyoruz. İstanbul da Tuzla’da lojistik merkez kurmak istiyor. Kurulması planlanan her iki merkezin lokasyonu birbirine çok yakın olmasından dolayı Gebze’de kalacak şekilde birleştirilmesinin daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz.
Benzer şekilde, Köseköy mevkiinde, hem Büyükşehir Belediyemizin, hem de Vilayetimizin lojistik merkez önerileri bulunmaktadır. Bunların da birleştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Derince limanının ekonomiye kazandırılmasını istiyoruz. Bu süreçte taraf olmak arzumuz var.
Ayrıca Cengiz Topelde havalimanı ile ilgili verdiğiniz ve vereceğiniz desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz.

FAALİYETLER

Geçen toplantıda söylemişti. 24-27 Eylül tarihlerinde interteks fuar alanında “Doğu Marmara sanayi-teknoloji fuarı” organize ediyoruz. En az 350 firmamızın katılımını bekliyoruz. Biz bu firmaların çoğunluğunun, siz üyelerimizden olmasını istiyoruz.
Aynı tarihlerde yabancı firma temsilcileri ile birebir eşleştirmelerinin yapılacağı “MatchForIndustry” isimli bir etkinliğimiz de düzenlenecek.
Bilindiği gibi Kocaeli Fuarı 1966 yılında Kocaeli Sanayiinin tanıtılması amacıyla “Kocaeli Sanayi Sergisi” olarak açılır. 2009 yılında gelenekselliğini kaybederek Kültür, Sanat ve Eğlence Festivaline dönüşmüştür.
Bu fuar organizasyonu uzun zamandır bir ilktir. Devamlılığı da sizlerin katılımlarıyla sağlanacaktır. Organizasyonu düzenleme kararını geç aldığımız için duyuruda bir miktar geciktiğimizin farkındayız. Sizlerden en büyük beklentimiz bu fuara sahip çıkmanız ve katılarak destek vermenizdir.
Bu girişim ile beklentimiz Kocaeli Fuar alanında uluslar arası sektörel bir çok fuara ev sahipliği yapmaktır. Böylelikle Kocaeli sanayicileri arasında sıkı ticari ilişkiler oluşturup, bölgemizi dünyaya açacağız.”  Başkanın konuşma metni için tıklayınız

KARAOSMANOĞLU; “ÜRETİM OLMADAN GEMLİŞME OLMAZ”

KSO Meclis toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, üretim yapılmadan ülkenin gelişmeyeceğini belirtti. Her zaman sanayicinin, tüccarın yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyleyen Karaosmanoğlu, “Anadolu’nun ilçelerine giderken bile duble yollardan geçiliyor. Ama bizim yıllardır Sapanca yolumuz bitmedi. Demek ki biz derdimizi anlatamıyoruz. Derdimizi iş adamlarımızla birlikte anlatmalıyız ve bakanlarımız iş adamlarımıza değer veriyor. Bunların öncelikli işler olduğunu anlattığımız zaman yatırım planları ona göre yapılır” dedi.

LİMAN İÇİN SİYASİ BASKI VAR
Her zaman sanayicinin yanında olduklarını ifade eden Karaosmanoğlu kent için olmazsa olmazları anlattı. Her fabrikanın önünde bir liman olmayacağını ve bu konuda siyasi baskının da oyduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Lojistik liman planları ile ilgili çalışmalar Valilik tarafından hazırlanıyor. Bizim lojistik ana planımızla birleştirilerek nerede ne olacağına karar vereceğiz. Limanlarımızda olacak yüzülecek plajlarımızda olacak. Bunun için herkesin ve özellikle sanayicilerin daha anlayışlı olması gerekiyor. Liman kenti olmak denizin pislik içinde olması anlamına gelmez. Kimse pisliğini denize bırakmayacak. Derelere atık atılmayacak. Hem üreten, ticaret yapan, sanayinin başkentti olan bir kent yanında insanların sağlıklı yaşadığı bir yer olacak” dedi.

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ YAPACAK
Nüfusun yüzde 95’inin Körfez’in çevresinde yerleştiğini ifade eden Karaosmanoğlu, “Biz insan eli ile Körfez’i yok ettik. 1999 depreminden kalan molozlar denize boşalttık. İnsafsızca körfezi yok ettik. Hepimizin temiz su, hava, toprak ve çevreye ihtiyacımız var. Lastik-İş tesislerinin olduğu yerdeki bataklığın temizlenmesi için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Karaosmanoğlu, “Oradan 10 bin kamyon çamur çıktık. Temizleme işini belediye binasının oraya kadar yapacağız ve aradaki dereye köprü yapacağız. 29 Ekim’de o alanda Cumhuriyet yürüyüşü yapacağız ve herkes Cumhuriyet yürüyüşünün nasıl olduğunu görsün” dedi.

TALEBE GÖRE UÇUŞ OLACAK
Cengiz Topel’de sanayi ve ticaret odasının desteği ile talep edilen yerlerde istek yüzde 65’in üzerine çıktığında uçuşların başlayacağını belirten Karaosmanoğlu, “Ankara’da bu konuda kesin kararlar aldık. Her gün olmasa da talep olan illere uçuşlar düzenlenecek. Başbakan bu konuda bize söz verdi. 1 Eylül’den itibaren Ankara’ya uçuşlar başlayacak” dedi. Bazı fabrikalarda yaz aylarında kötü kukuların geldiğini belirten Karaosmanoğlu, “Her gün insanlar şikayette bulunuyor. İş adamlarımız bu konuda hassas davranmalı” dedi.

Kocaeli Sanayi Odası çalışanları AVRASYA Maratonuna katıldı

Kocaeli Sanayi Odası çalışanlarından bir grup önceki gün 34’ncüsü düzenlenen İstanbul- AVRASYA -2013 maratonuna katıldılar. 

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nda eşi Rüya hanım ve oğlu İsmail , Genel Sekreter Memet Barış Turabi ile birlikte toplam 20 dolayında çalışan ve yakınlarının katıldığı AVRASYA-2013 halk yürüyüşüne yoğun ilgi vardı.

Toplam 100 binin üzerinde kişinin yer aldığı AVRASYA 2013 marotonuna katılımın rekor olduğu açıklandı. Oldukça güzel bir hava’da gerçekleşen AVRASYA-2013 maratonunda katılımcılar. İstanbul’un harika boğaz manzarasını köprü üzerinden görüntülediler.

Geçen yılda AVRASYA 2013 maratonuna küçük bir grupla katılan Kocaeli Sanayi Odası güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşarken, önümüzdeki yıl bu organizasyona daha kalabalık bir grupla katılma kararı aldı.

 

AVRASYA Maratonuna 15 kez katılan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,Odanın basın Danışmanı Ahmet Kurt ile birlikte koşu başlangıcında görülüyor

AVRASYA-2013 Halk yürüyüşüne katılan Kocaeli sanayi Odası çalışanları görülüyor

 

KSO Bilgi İşlem sorumlusu Rahmi Çelikel,AVRASYA  Halk yürüyüşünde boğaz köprüsü üzerinde eşşiz güzellikler önünde görülüyor

KSO çalışanlarından Şehittin Çoker,Akif Bağdaçiçek ve kızı Berfin,Aydın Kılıç ,Ayşen Barış ve eşi yürüyüş sırasında görülüyor

KSO İnsan Kaynakları sorumlusu Aydın Kılınç ve eşi Büşra birlikte katıldıkları AVRASYA Maratonunda boğaz köprüsünün tam ortasında  eşsiz güzelliğin tadını çıkardılar.

With this sort of valuation
burberry schal Paying Careers Worth Looking Into

glitters tag boots or shoes
burberry scarfHow to Make Elastic Headbands

Ekim ayında bütçe 3,2 milyar lira açık verdi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,

“Ekim ayında bütçe 3,2 milyar lira açık verdi”

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “ Ekim ayında bütçe 3,2 milyar lira açık verdi. Yılın ilk on ayındaki açık 7,7 milyar lira ulaştı” dedi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Bütçe gerçekleşmelerinde ilk on aydaki giderlerin yüzde 13,1 ve gelirlerin yüzde 18,1 arttığını görüyoruz. Gelirlerdeki en büyük katkıyı sağlayan vergi gelirleri 17,7 artmış. Bütçede geçen yıla göre daha iyi performans olmasına rağmen bu gelir artışıyla hiç açık vermememiz gerektiğini düşünüyoruz”

KSO Başkanı Zeytinoğlu açıklamasınada, İşsizlikte de yükselişin devam ettiğini vurgulayarak, “ Ağustos ayında yüzde 9,8 olarak gerçekleşen işsizlikteki bu artışı beklediğimizi geçen Meclis Toplantımızda dile getirmiştik. Geçen yıl Ağustos ayındaki işsizlik oranını yüzde 8,8 gerçekleşmişti. Bu yıl geçen yılın ilk sekiz ayının işsizlik ortalamasının üzerine çıktık. Önümüzdeki aylarda sezonsal olarak daha da artacağını düşünüyoruz. En büyük endişemiz işsizliğin tekrar çift haneli rakamlara ulaşmasıdır.
Sanayinin eleman ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu konuda yapısal bir sorun olduğunu düşünüyoruz.

 
 

of course Angelina Jolie
spaccio woolrich bologna How Important Are Fashion Recruitment Agencies in This Fast

recommended western european and furthermore irvine assortment lodge
wandtattooHow To Raise Wholesome Little Girls

Mart Ayı Eğitim Takvimi

DOĞU MARMARA ABİGEM A.Ş. MART AY’I EĞİTİM TAKVİMİ

“DOĞU MARMARA ABİGEM – INOTEC İŞ BİRLİĞİ İLE”

ZAMAN YÖNETİMİ

Eğitim Tarihi : 23 Mart 2013 (1 Gün)

Amaç : Doğru planlama ve önceliklendirme araçlarını kullanarak zamanın doğru yönetimini alışkanlık haline getirmektir.

İçerik : Zamanı anlamak, Zaman kavramı, Zamanı analiz etmek, Planlama, Hedef belirlemek, Önceliklendirmek, Çalışma düzeni, Zaman planlayıcılarının kullanımı, Küçük iyileştirmeler yapmak, Ofis temizlik ve düzeni, At – delege et – yap günü, Bilgiyi süzmek, Diğerleri ile çalışmak, Toplantı düzenlemek, Başkalarının zamanını planlamak

Kimler Katılabilir;
Zamanını etkin planlamanın kendisine ve kurumuna verimlilik artışı getireceğine inanan, her seviyeden çalışanlar. Kuruma özel düzenlenmesi halinde eğitim katılımcılarının; yöneticiler ve beyaz yakalı çalışanlar olmak üzere iki ayrı homojen gruba ayrıştırılması tavsiye edilmektedir.
Saat : 10:00 – 17:00
Yer : Kocaeli Sanayi Odası Eğitim Salonu
Ücret : 150 TL+KDV

VERİMLİLİK ARTTIRMA VE MALİYET DÜŞÜRME TEKNİKLERİ

Eğitim Tarihi : 29 – 30 Mart 2013 (2 Gün)

Amaç : Kurumların verimliliklerini arttırmaları ve maliyetlerini düşürmelerini sağlamaya yönelik olarak InoTec tarafından özel dizayn edilmiş bir yönetim modelini takip ederek, konu ile ilgili tüm kavramları ele almaktadır.

İçerik : Pazar Şartları, Temel Kavramlar ve Maliyet, Verimlilik Arttırma ve Maliyet Düşürme Yönetim Modeli, Verimlilik Tanımı ve Ölçümü, Yönetsel Teknikler, Ürün Stratejisi ile İlgili Verimlilik Teknikleri, Yatırım – Mali – Proje Esaslı Teknikler, Personel Esaslı Teknikler, Ürün Geliştirme Esaslı Teknikler, Tedarik Zinciri Yönetimi Esaslı Teknikler, Üretim Esaslı Teknikler, Tesis – Makine – Bilgisayar Esaslı Teknikler

Kimler Katılabilir; Verimlilik Arttırma ve Maliyet Düşürme Tekniklerini kullanarak şirketlerine katma değer yaratmak isteyen yönetici ve çalışanlar.
Saat : 10:00 – 17:00
Yer : Kocaeli Sanayi Odası Eğitim Salonu
Ücret : 150 TL+KDV

“DOĞU MARMARA ABİGEM – FSL OSGB İŞ BİRLİĞİ İLE”

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KANUNUNUN FİRMALARA GETİRDİĞİ YÜKÜMLÜLÜKLER VE ÇÖZÜM YOLLARI

Eğitmen : Feyza GÜRAL TOPAL
Eğitim Tarihi : 28 Mart 2013 (1 Gün)

Amaç : Bu çok önemli bilgilendirme eğitimi ile; katılımcılarda Temel İş Sağlığı ve İş Güvenliği bilinci geliştirilecek, Yeni çıkan 6331 sayılı Kanunun önemli değişiklikleri ve yapılması gerekenler ele alınacaktır.

İçerik : 6331 Sayılı İş Kanunu, Tehlike Gurubu Nedir? Benim İş Kolum Hangi Tehlike Gurubunda İşveren Kimdir?
İşveren Vekili Kimdir? 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunuİşveren Sorumluluğu, İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri HekimiSeçimi Kriterleri?, Alt İşveren Kimdir? Nasıl Yönetilmeli? Risk Değerlendirme Nedir? Prosedür ve Talimatların Önemi OSGB ve İSGB Nedir? İş Güvenliği Hizmetleri Nerden Nasıl Alınır? Doğru Uygulama ve Doğru Hizmete Ulaşmanın Yolu

Kimler Katılabilir; İSG. konusunu “Proaktif yaklaşımla” düşünen ve aksiyon alan ayrıca ilgili kanun maddelerinin gerekliliklerini öğrenmek isteyen herkes, “özellikle işverenler, işveren vekilleri, alt işverenler, yöneticiler, iş yeri hekimleri, iş güvenliği uzmanları, mühendisler” eğitime katılabilir.

Saat : 10:00 – 17:00
Yer : Kocaeli Sanayi Odası Eğitim Salonu
Ücret : KDV Dahil 118 TL

Banka Hesap Bilgileri: Doğu Marmara ABİGEM A.Ş. – TEB İzmit Şubesi (20)
IBAN:TR16 0003 2000 0200 0000 4751 24

Seda ELLİBEŞ – 0262 323 08 56 – Dahili 108 / egitim@abigemdm.com.tr

Tedarik zincirinde sürdürülebilirlik” tanıtım bilgilendirmesi

Kocaeli Sanayi Odası ve Doğu Marmara ABİGEM işbirliğinde “Tedarik Zincirinde sürdürülebilirlik “ tanıtım toplantısı 21 Mart 2013 tarihinde Kocaeli Sanayi Odasında yapılacaktır.
Kocaeli Sanayi Odası Meclis salonunda saat 15.30 ‘da başlayacak olan toplantının programı aşağıda belirtildiği şekilde uygulanacaktır.
Bilgilerinize sunulur.

Ahmet KURT
Kocaeli Sanayi Odası
Basın Danışmanı

PROGRAM

15.30 Konukların karşılanması
16.00 Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Konuşması
16.15 Türk Pirelli Lastikleri A.Ş.Konuşması
16.30 Doğu Marmara ABİGEM Sunumu
16.45 Başarı Hikayeleri
17.15 Ödül Töreni
17.45 Kokteyl

Bizimköy’e engelli personel alınacak

Kocaeli Sanayi Odası(KSO) bünyesinde Akmeşe bölgesinde kurulu bulunan “Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi”ne bedensel engelli personel alımı yapılacak.

KSO, Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi; çalışanlarının yüzde 85’i engellilerden oluşan ,engellilerin üretim sürecine katılmalarını , kendi ekonomik ihtiyaçlarını karşılar duruma gelmelerini ve aynı zamanda ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla Kocaeli Sanayi Odası tarafından kurulmuş sosyal bir projedir. Şu anda ,Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi’nde toplam 40 engelli çalışan görev yapmaktadır.

Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Vakfı , Konfeksiyon bölümünde istihdam edilecek olan bedensel Engelli Personel için müracatlar 26 Mart 2013 Salı günü Saat 09.30-16.30 arası Kocaeli Sanayi Odası’na yapılacaktır. Bizimköy-İŞKUR ortak proje kapsamında yaşları 17-40 arasında olan en az 15’i istihdam garantili 30 Bedensel Engelli personel için kurs düzenleneceği açıklandı.

bkk bkk1

6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği kanunu bilgilendirme toplantısı

Odamız ve Makina Mühendisleri Odası işbirliği ile 27 Şubat 2013 tarihinde “6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği kanunu” konulubilgilendirme toplantısı,Çayırova ’da, TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Bölge Müdürlüğü Binası, Konferans Salonundagerçekleştirilecektir.
Söz konusu toplantıda, İş güvenliği nedir? İş sağlığı nedir? Firmalara getirdiği yükümlükler nelerdir? Nasıl uygulanıp, süreçlerinin yürütülmesi gerektiği, konularında bilgi verilecektir. Katılım ücretsiz olup isim bildirmeniz yeterlidir
PROGRAM
27 ŞUBAT 2013 ÇARŞAMBA
TOSB Konferans Salonu
13.30 Kayıt
14.00 Salih TURGAY BİNYILDIRIM
A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
17.00 Soru-Cevap
TOPLANTI YERİ: TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Bölge Müdürlüğü Binası, Konferans Salonu, 1. Cadde No:10
Şekerpınar-Çayırova/Kocaeli
LCV: Yiğit E. KALAYCIOĞLU – (0 262) 658 29 20-21, e-posta: yigit@kosano.org.tr

G20 Liderleri İçin Küresel İş Öncelikleri Anketi

Milletlerarası Ticaret Odası tarafından G20 Liderleri İçin Küresel İş Öncelikleri Anketi hazırlanmış olup, tarafımızdan da Büyük ve KOBİ ölçekli üyelerimizin anketi doldurarak, iş dünyası hakkındaki deneyimlerini katarak G20 Liderlerine katkıda bulunmaları rica edilmektedir.

Sözkonusu anket, Politik Konular – Ticaret, Yatırım, İş Yaratma, Şeffaflık ve Yolsuzluk, Büyüme Ajandası, Finans Gündemi, Entellektüel Mülkiyet, Enerji, Bilgi ve İletişim Teknolojileri kategorilerinden oluşmakta olup,http://iccglobalsurvey.df548b3fa215.sgizmo.com/s3 linkinden ulaşılabilinerek, katkıda bulunulabilir.

KOCAELİ AB BİLGİ MERKEZİ

AB Türkiye Delegasyonu desteği ve illerdeki yerel ortakların işbirliğiyle Türkiyede 1996dan beri kurulmaya başlanan AB Bilgi Merkezleri ağı, 22 ilde faaliyet gösteriyor. Merkezler, yerel ve ulusal düzeyde, bilgilendirme faaliyetleri yürüterek, konferanslar, toplantılar, sergiler, konserler gibi kültürel etkinlikler düzenleyerek, AB iletişim stratejisi kapsamında vatandaşlara AB ile ilgili düzenli bilgi sağlıyor.
Kocaeli Sanayi Odası bünyesinde bulunan “Kocaeli AB Bilgi Merkezi” 22.02.2013 tarihinde Kocaeli Sanayi Odası’nda düzenlenen “Atık Beyan Sistemleri Semineri”nde stand açarak AB, AB’ye katılım süreci, AB çevre politikaları ve AB-Türkiye ilişkileri konusunda bilgilendirme yaptı. Yoğun ilgiyle karşılaşılan stantta AB ile ilgili yayınlar dağıtıldı.
abbir ab

KSO’DA ÜLKE BİLGİLENDİRME GÜNLERİ

Odamızda, Mayıs, Haziran aylarında sırasıyla Hong Kong ve Almanya Tanıtım Seminerleri yapılacaktır. Sözkonusu ülke bilgilendirme seminerleriyle ilgili detaylı bilgileri aşağıda bilgilerinize sunar, katılacağınız semineri, 2. sayfada  sunulan  tablo üzerinde belirterek, Odamıza (Yasemin Nur Yüce – Tel: 0 262 315 80 67, Fax: 0 262 321 90 70 e-posta:arastirma@kosano.org.trbilgi vermeniz konusunda ilgilerinizi rica ederiz.
Yurtdışına Açılmak İsteyen Üyelerimiz İçin Vietnam, Hong Kong ve Almanya Seminerleri
 
1)   Hong Kong Bilgilendirme Semineri
Kocaeli Sanayi Odası ve Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi (HKTDC) İstanbul Şubesi işbirliği ile 30 Mayıs 2013 Perşembe günü, 10.00 – 12.30 saatlerinde, Kocaeli Sanayi Odası Konferans Salonu’nda “Hong Kong Bilgilendirme Semineri” düzenlenecektir.
2)İşlerini Avrupa’ya Taşımak İsteyen Üyelerimiz İçin
Almanya Kuzey Ren – Vestfalya Eyaleti Hk. Bilgilendirme Semineri
İlgili seminer, Almanya’nın Kuzey Ren – Vestfalya Eyaleti Kalkınma Ajansı Türkiye Temsilciliği olan NRW Invest Turkey tarafından 13 Haziran 2013 Perşembe günü 09.30 – 13.00 saatlerinde, Kocaeli Sanayi Odası Konferans Salonu’nda verilecektir. Seminerde, Almanya’nın ekonomi ve ticaret bölgesi olma özelliği taşıyan Kuzey Ren – Vestfalya Eyaleti hakkında bilgi verilecek ve Türk işadamlarının bu bölgede iş yapmalarını teşvik edecektir.
ÜLKE BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ KATILIM FORMU
Firma Unvanı
Firma Temsilcisi Adı
Faaliyet Alanı
Firma Tel & Mobil Tel
Faks
E-mail
 
Katılmak istediğiniz semineri lütfen işaretleyiniz.
 
     Hong Kong Bilgilendirme Semineri,  30 Mayıs 2013
     Perşembe günü, 10.00 – 12.30 saatlerinde, Kocaeli Sanayi
     Odası Konferans Salonu
      Almanya Kuzey Ren – Vestfalya Eyaleti Hk. Bilgilendirme
     Semineri,  13 Haziran 2013 Perşembe günü 09.00 – 12.30
     saatlerinde, Kocaeli Sanayi Odası Konferans Salonu
Lütfen gönderiniz : Kocaeli Sanayi Odası, Yasemin Nur Yüce – Tel: 0 262 315 80 67, Fax: 0 262 321 90 70, e-posta: arastirma@kosano.org.tr

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın Çalışma Hayatındaki İş Teftişine İlişkin Yeni Yaklaşımı” konulu toplantı

Odamız ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığı işbirliği ile 19 Haziran 2013 Çarşamba günü, Leyla Atakan Kültür Merkezi, Konferans Salonunda, 14.00-17.30 saatleri arasında “İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın Çalışma Hayatındaki İş Teftişine İlişkin Yeni Yaklaşımı” konulu toplantı gerçekleştirilecektir.

Toplantı, 4857 sayılı İş Kanunu ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun işyeri uygulamalarının değerlendirilmesi, işçi ve işverenlerin konuyla ilgili bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenmektedir.

Toplantı programı ekte yer almakta olup, Toplantıya katılım için Odamız web sayfası ( kosano.org.tr ) Ana Sayfa üzerinde sağ tarafta yer alan “Program Başvuru” bölümünden kayıt yapmanız yeterlidir.

PROGRAM

 
19 HAZİRAN 2013 ÇARŞAMBA
Leyla Atakan Kültür Merkezi, Konferans Salonu, Fuar İçi, İZMİT

13.45                                Kayıt
 
14.00                                Protokol Konuşmaları
                                         Sn. Ayhan ZEYTİNOĞLU
                                         Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı
                                         Sn. Erol Güner
                                         İş Teftiş Ankara Grup Başkanı
                                         Sn. İbrahim Karaosmanoğlu
                                         Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı (teşrifleri halinde)
                                         Sn. Ercan TOPACA
                                         Kocaeli Valisi (teşrifleri halinde)
                                         Sn. Faruk ÇELİK
                                         Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı (teşrifleri halinde)
                                         İş Teftiş Kurulu Başkanlığı Tanıtım Filmi
 
                                         Sn. Olcay AYDIN
                                         İş Başmüfettişi
                                         İş Teftişinin Yeni Yaklaşımı ve Çalışma Mevzuatı
 
                                         Sn. Ayhan YÜKSEL
                                         İş Başmüfettişi
                                         İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı
                            
17.00                                Soru-Cevap

“Çevre Dostu Yeşil Binalar“ workshop duyurusu

İştiraki olduğumuz Doğu Marmara ABİGEM tarafından ortağı olduğu ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, PRISM-Yapı sektöründeki KOBİ’ler için Yenilikçi Çözümler Geliştirilmesi Projesi kapsamında, 24 Ocak 2013 Perşembe “Çevre Dostu Yeşil Binalar“ konusunda Kocaeli Sanayi Odası’nda bir çalıştay düzenlenecektir.
Katılımın ücretsiz olduğu çalıştay programı aşağıdaki gibidir.
 
24 Ocak 2013 Perşembe
 
14:00 – 15:15 Çevre DostuYeşil Binalar Çalıştayı I.Bölüm
15:15 – 15:30 Ara
15:30 – 16:30 Çevre DostuYeşil Binalar Çalıştayı II.Bölüm
 
 
Danışman: Aslı FIRAT – Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği
Yer:Kocaeli Sanayi Odası Astakoz Eğitim Salonu, Fuar İçi – İzmit
 
 
 
Kayıt için:
Doğu Marmara ABİGEM
Yelda KANPARA – 0262 323 08 56 (Dahili: 106)
Özcan AKAR – 0262 323 08 56 (Dahili: 112)

Suriyeli Çocuklara Bi Dünya Oyuncak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen 23 Nisan Uluslar arası Çocuk Şenlikleri kapsamında Suriye’deki savaştan kaçan ve kamplarda yaşayan çocuklara katkı vermek amacıyla “Suriyeli Çocuklara Bi Dünya Oyuncak” projesi başlatılmıştır.

Sözkonusu oyuncak kampanyasına destekleriniz için aşağıda iletişim bilgileri verilen kişi ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.
İlgili Kişi : Av.Emel Ceylan BALCIOĞLU

Tel : 0533 778 63 39

Ekonomi Bakanlığı'nın 2010/8 Tebliği kapsamında %70 geri ödeme destekli eğitimleri hakkında Odamızda 8 Mart 2012 tarihinde bilgilendirme toplantısı yapılacaktır

Ekonomi Bakanlığı’nın 2010/8 sayılı “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği” kapsamında 2012 yılı içerisinde şirketlerin ihracat kapasitelerini geliştirmek amacıyla, teorik ve uygulamalı olarak gerekli bilgi, beceri, donanım ve anlayışlar elde etmelerine yönelik işletme, ekonomi ve ticari konularda geri ödeme destekli proje bazlı eğitimler gerçekleştirilecektir.

 

Şirketlerin aşağıda belirtilen konularda, eğitimlere ilişkin giderlerinin %70’i desteklenecektir.

 

a) Avrupa Birliği ve Dünya Ticaret Örgütü Mevzuatı,

b) Dış Ticarette Anlaşmazlıkların Çözümü ve Uluslararası Tahkim,

c) Dış Ticaretin Finansmanı ve Dış Ticaret Muhasebesi,

ç) Dış Ticarette Fiyatlandırma,

d) Dış Ticaret, Gümrük ve Kambiyo Mevzuatı,

e) Dış Ticarette Kullanılan Belgeler ve Ödeme Şekilleri,

f) Dış Ticarette Sözleşmeler ve Teslim Şekilleri,

g) Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistik,

h) Uluslararası Pazarlama ve Elektronik Ticaret,

ı) Yenilikçilik ve Kümelenme

 

“Proje Bazlı Eğitim, Danışmanlık, Yurt Dışı Pazarlama, Alım Heyeti Ve Bireysel Danışmanlık Programları İle İstihdam Giderlerinin Desteklenmesi Programı”hakkında üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla 8 Mart 2012 Perşembe günü saat 14.00 de Odamızda toplantı yapılacaktır.

 

Bilgilendirme sunumu İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Dairesi uzman personeli tarafından yapılacaktır.

Kayıt ve bilgi için

Mehtap Dündar Demir

T: 0262 323 08 56 / 114 E: mdundar@abigemdm.com.tr

 

Elif Yılmaz

T: 0262 315 80 45 E: eyilmaz@kosano.org.tr

Üyelerimize Önemli Duyuru

Odamız üyelerinin, meslek gruplarına göre sorgulanabilmesini sağlamak amacı ile gerekli altyapı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından hazırlanmıştır.

 
Buna göre, Yönetim Kurulumuzun 14 Ocak 2013 Tarih ve 206 Sayılı kararı uyarınca, Meslek Gruplarınızı https://www.meslekgrubu.org.tr/2013121802310823245312 sitesinden; T.C kimlik numarası, şirket vergi numarası ve Oda sicil numarası bilgilerini girerek öğrenebilirsiniz.
 
Girişler ile ilgili sorun yaşayan üyelerimiz; Oda Üye Servisine (İlgili kişi: Sicil Sorumlusu:  Atilla Yeldan, Tel: 0262 315 80 41, Faks: 0262 321 90 70, E-mail: ayeldan@kosano.org.tr ) yazılı başvuruda bulunarak Meslek Grupları ile ilgili bilgi alabilirler.

Sanayi Gazetesi "Kocaeli Sanayi" ilave çalışması

Odamız, Sanayi Gazetesi işbirliğinde “Kocaeli’nin Sanayisine” yönelik bir ilave çalışması başlatmıştır. Çalışmanın tüm saha işlemleri Sanayi Gazetesi çalışanlarınca gerçekleştirilecektir.
Türkiye’nin 275 organize sanayi bölgesine, 3 bin seçkin sanayi kuruluşuna, teknoparklara, serbest bölgelere, kalkınma ajanslarına ve seçkin üst düzey bürokrasiye ulaştırılacak olan “Kocaeli Sanayii” ilavesinde yer almak için aşağıda iletişim bilgileri bulunan Sanayi Gazetesi ile irtibata geçebileceğinizi bilgilerinize sunarız.
 
Sanayi Gazetesi İletişim Bilgileri :
Telefon          0262 777 00 44
Faks              0262 777 00 40
HABER :
İlgili Kişi :Aktan USLU
Cep Tel : 0543 686 57 54
REKLAM:
Zeynep AYDEMİR
0543 589 67 90

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” konulu bilgilendirme toplantısı

Odamız ve Makina Mühendisleri Odası işbirliği ile 17 Nisan 2013 tarihinde “6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” konulu bilgilendirme toplantısı, Kocaeli Sanayi Odası, İzmit, Merkez Binası, Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

Söz konusu toplantıda, İş güvenliği nedir? İş sağlığı nedir? Firmalara getirdiği yükümlükler nelerdir? Nasıl uygulanıp, süreçlerinin yürütülmesi gerektiği, konularında bilgi verilecektir.

Katılım ücretsiz olup, toplantıya katılım için Odamız web sayfası ( kosano.org.tr ) Ana Sayfa üzerinde sağ tarafta yer alan “Program Başvuru” bölümünden kayıt yapmanız yeterlidir.

PROGRAM 

17 Nisan 2013 ÇARŞAMBA
Kocaeli Sanayi Odası, İzmit Merkez Binası, Fuar İçi

13.45 Kayıt

14.00 Salih TURGAY BİNYILDIRIM
A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı

17.00 Soru-Cevap

TOPLANTI YERİ: Kocaeli Sanayi Odası, İzmit Merkez Binası, Fuar İçi, İZMİT

 

 

ISO 14001:2004 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ

 Odamız ve TOSB Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile 18 Nisan 2013 Perşembe günü “ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi” konulu bilgilendirme toplantısı, Çayırova ’da, TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Bölge Müdürlüğü Binası, Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

Söz konusu toplantıda, Çevre politikası ve hedefleri, şirketlerin çevresel durumlarının tespiti, Türk çevre mevzuatları, çevresel etkiler, çevre yönetim planlarının oluşturulması, Çevre Yönetim Sisteminin dokümantasyonu, çevre yönetimi denetimi, çevresel yönetim programı, doğrulama faaliyetleri, atık yönetimi, konularında bilgi verilecektir.

Toplantıya, katılım kontenjanı sınırlı olup, ücretsizdir. Katılım için aşağıda iletişim bilgileri verilen kişiye bilgi veriniz. 

 

PROGRAM
 
18 Nisan 2013 Perşembe
TOSB Konferans Salonu

10.00                                Zuhal ÇOBUROĞLU
                                         Cicert Belgelendirme Hizmetleri Ltd. Şti.
                                         Kimya Mühendisi
 
                                         “ISO 14001 : 2004 Çevre Yönetim Sistemi”
 
16.30                                Soru-Cevap
     
Adres: TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Bölge Müdürlüğü Binası, Konferans Salonu, 1. Cadde No:10 Şekerpınar-Çayırova/Kocaeli
 
LCV: Yiğit E. Kalaycıoğlu – Tel: 0262 658 29 20 – 21 bildirebilir veya isim, telefon ve e-posta bilgilerinizi yigit@kosano.org.tr gönderebilirsiniz.

Moskova / RUSYA Automechanika Fuarı’na bir heyet ziyareti gerçekleştirilecektir

Kocaeli Sanayi Odası olarak sanayicilerimizin özellikle de KOBİ’lerimizin rekabet olanaklarını artırmak, dış pazarlarda kalıcı olmalarını sağlamak amacıyla Odamız tarafından birçok organizasyon düzenlenmekte, yabancı heyetler ağırlanmakta, karşılıklı iş görüşmeleri gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda, Odamız organizasyonunda, 26-28 Ağustos 2013 tarihlerinde Moskova / RUSYA Automechanika Fuarı’na bir heyet ziyaretigerçekleştirilecektir. Söz konusu fuar; Otomotiv Parçaları, Atölye Ekipmanları, Benzin İstasyonları Donanımları, Araçlar, Oto Aksesuar sektörlerini içermektedir.
Söz konusu yurtdışı programı kapsamında, DEİK ile işbirliğinde Rus otomotiv firmalarıyla iş görüşmeleri yapılması da planlanmakta, bu doğrultuda kendileriyle bir çalışma içinde bulunulmaktadır.
Toplam tahmini paket fiyatının 2700 TL. olduğu ilgili programın, KOSGEB’in Yurtdışı İş Gezisi kapsamında değerlendirilmesi çalışması sürdürülmektedir. Program kapsamında fuar ziyaretinin yanı sıra, Ticaret ve Sanayi Odası, iş dernekleri & birliklerinin ziyaret edilmesi planlanmaktadır.
Söz konusu programa katılmak istemeniz durumunda aşağıda yer alan Katılım Formu’nu doldurarak, en geç, 15 Temmuz 2013 Pazartesi, saat 17.30’a kadar Odamıza göndermeniz konusunda ilgilerinizi rica ederiz.
BİLGİ: Rusya Federasyonu, Türk vatandaşlarından vize talep etmemektedir, Türk vatandaşları Rusya Federasyonu vizesinden muaftır.
 
Kocaeli Sanayi Odası, Moskova / RUSYA Automechanika Fuarı,
Firma Katılım Formu
26-28 Ağustos 2013
Firma Unvanı  
Katılımcının Adı Soyadı
 
 
Katılımcının Şirketteki Unvanı
 
 
Telefon / Faks
 
 
Cep Telefonu
 
 
E Posta
 
 
 
Vergi Dairesi ve Numarası
 
 
BİLGİ VE KATILIMLARINIZ İÇİN:
Esra KANPARA: Tel: 0262 315 80 54, e-mail: ekanpara@kosano.org.tr
 

RUSYA Automechanika Fuarı’na bir heyet ziyareti gerçekleştirilecektir

Kocaeli Sanayi Odası olarak sanayicilerimizin özellikle de KOBİ’lerimizin rekabet olanaklarını artırmak, dış pazarlarda kalıcı olmalarını sağlamak amacıyla Odamız tarafından birçok organizasyon düzenlenmekte, yabancı heyetler ağırlanmakta, karşılıklı iş görüşmeleri gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda, Odamız organizasyonunda, 26-28 Ağustos 2013 tarihlerinde Moskova / RUSYA Automechanika Fuarı’na bir heyet ziyaretigerçekleştirilecektir. Söz konusu fuar; Otomotiv Parçaları, Atölye Ekipmanları, Benzin İstasyonları Donanımları, Araçlar, Oto Aksesuar sektörlerini içermektedir.
Söz konusu yurtdışı programı kapsamında, DEİK ile işbirliğinde Rus otomotiv firmalarıyla iş görüşmeleri yapılması da planlanmakta, bu doğrultuda kendileriyle bir çalışma içinde bulunulmaktadır.
Toplam tahmini paket fiyatının 2700 TL. olduğu ilgili programın, KOSGEB’in Yurtdışı İş Gezisi kapsamında değerlendirilmesi çalışması sürdürülmektedir. Program kapsamında fuar ziyaretinin yanı sıra, Ticaret ve Sanayi Odası, iş dernekleri & birliklerinin ziyaret edilmesi planlanmaktadır.
Söz konusu programa katılmak istemeniz durumunda aşağıda yer alan Katılım Formu’nu doldurarak, en geç, 22 Temmuz 2013 Pazartesi, saat 17.30’a kadar Odamıza göndermeniz konusunda ilgilerinizi rica ederiz.
BİLGİ: Rusya Federasyonu, Türk vatandaşlarından vize talep etmemektedir, Türk vatandaşları Rusya Federasyonu vizesinden muaftır.
 
Kocaeli Sanayi Odası, Moskova / RUSYA Automechanika Fuarı,
Firma Katılım Formu
26-28 Ağustos 2013
Firma Unvanı  
Katılımcının Adı Soyadı
 
 
Katılımcının Şirketteki Unvanı
 
 
Telefon / Faks
 
 
Cep Telefonu
 
 
E Posta
 
 
 
Vergi Dairesi ve Numarası
 
 
BİLGİ VE KATILIMLARINIZ İÇİN:
Esra KANPARA: Tel: 0262 315 80 54, e-mail: ekanpara@kosano.org.tr

Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto’nun katılımlarıyla Türkiye-Meksika İş Konseyi Forumu

 

Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto’nun katılımlarıyla Türkiye-Meksika İş Konseyi Forumu, 4 Eylül 2013, Conrad Hotel, İstanbul

DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu)’ndan alınan yazıda; Meksika Büyükelçiliği tarafından Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto’nun 2-4 Eylül 2013 tarihleri arasında Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacağı belirtilmektedir. 2-3 Eylül 2013 tarihlerinde Ankara’da resmi temaslar yapacak olan Peña Nieto, 4 Eylül 2013 tarihinde DEİK/Türk-Meksika İş Konseyi tarafından düzenlenecek Türkiye-Meksika İş Konseyi Forumu’na katılmak üzere İstanbul’a gelecektir.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto, Türkiye ve Meksika’nın 85 yıllık ikili ilişki tarihine rağmen, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak olan ilk Meksika Devlet Başkanı’dır. Ziyaret bu yönüyle ikili ilişkilerde bir dönüm noktası olarak addedilmektedir. Bu kapsamda iki ülke iş dünyasını yakınlaştırmak ve ikili ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla “21. yy’da Stratejik İttifak” adıyla adımlar atma kararı almışlardır. İkili ticaret ve yatırım fırsatlarını artırmak üzere, Devlet Başkanı Nieto ziyareti esnasında Serbest Ticaret, Çifte Vergilendirmeyi Önleme, Yatırımların Karşılıklı Korunması ve Teşviki Anlaşmaları gibi anlaşmalar dahil birçok anlaşmanın imzalanması noktasında mutabık kalınması beklenmektedir.

G20 üyesi olan iki ülke aynı zamanda, dünya ekonomisine etkileri gittikçe büyümekte olan MISTA (Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye, Avusturalya) ülkeleri arasında gösterilmektedir. Ayrıca, iki ülke de birbirini bölgelerinin merkezi kabul etmekte; Türkiye Meksika’yı -gerek NAFTA gerekse Latin Amerika ülkeleri ile kurduğu serbest ticaret kanallarından ötürü- Amerika kıtasına açılan kapı, Meksika ise Türkiye’yi Orta Doğu, Orta Asya, Afrika, Kafkaslar ve Balkanlar’a açılan kapısı olarak görmektedir.

DEİK/Türk-Meksika İş Konseyi tarafından, Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto’nun katılımlarıyla 4 Eylül 2013 tarihinde saat 10.30’da Conrad Otel’de yer alacak olan Türkiye-Meksika İş Konseyi Forumu akabinde, Meksikalı firmalar ile networking yapma imkanı da sunulacaktır.

Söz konusu Forum’a katılmakla ilgilenen üyelerimizin Odamız web sitesi, duyurulan bölümünde yer alan katılım formunu doldurarak en geç 27 Ağustos Salı günü mesai bitimine kadar DEİK’e (meksika@deik.org.tr) iletmelerini bilgilerinize rica ederiz.

 

 

İşletmelere Yönelik Mesleki Eğitim Anketi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza gönderilen yazıda, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) İstihdam Teknik Komitesi 2012-2013 Eylem Plânının “İşletmelerin eğitim birimi oluşturma, eğitici bulundurma ve işletmelerde mesleki eğitim vermelerine yönelik özendirici ve kolaylaştırıcı mekanizmaların oluşturulması” konulu 2nci maddesi ile ilgili olarak, Milli eğitim Bakanlığı tarafından, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında özel sektörün mesleki ve hizmet içi eğitime katkısını artırmak üzere, uygun teşvik mekanizmalarının hayata geçirilmesi öngörüldüğü belirtilmektedir.

Söz konusu eylem maddesi kapsamında durum tespiti yapılması ve teşvik mekanizmalarının neler olabileceği konusunda işletmelerin görüş ve önerilerinin alınması amacıyla, “TOBB-TİSK Ortaklığında Uygulanan İşletmelere Yönelik Mesleki Eğitim Anketi” başlıklı anketin, TOBB web sayfası üzerinden yapılmasına karar verilmiştir. Anket çıktıları, bahse konu çalışma ve konuyla ilgili başka çalışmalar için geliştirilecek politika ve tedbirlere katkı yapacaktır.

Bu itibarla, 11 Şubat 2013-11 Mart 2013 tarihleri arasında TOBB http://www.tobb.org.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek olan ankete katılımlarınız önem arz etmektedir.

Araç Ağırlıkları ve Boyutları Hk.

Sayın Üyemiz,

Kocaeli Valiliği Emniyet Müdürlüğünden alınan yazıda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bak.Kar.Düz.Gen.Müdnün 02.01.2013 tarih ve 0033 Sayılı yazısı ile; 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa istinaden çıkarılan Karayolu Trafik Yönetmeliğinin ve “Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usüller ile Tartı e Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik” hükümleri gereği, Karayolunda trafiğe çıkarılacak araçlarda yüklü ve yüksüz olarak uygulanacak boyutları ve karayolu yapısına zarar vermeden güvenle seyredebilecek şekilde yükleme yapmaları konusunda belirleyici kurallar konulmuştur

Ulaştırma Bakanlığına gelen şikayetler ve yol kenarı denetim istasyonlarında elde edilen verilerde; Araçların belirlenen ağırlık ve boyutlar dışında yükleme yaptıkları anlaşıldığından, İlimiz sınırları içerisinde üretim yapan fabrikaların yapacakları taşımacılık faaliyetinde, karayolunun yapısına zarar vermeden, ağırlık ve boyutların aşılmaması hakkında bilgilendirilmesi istenilmektedir.

Bu itibarla; Odamıza kayıtlı bulunan fabrika ve taşımacılık faaliyeti yapan üyelerimizin, araçların yüklenmesinde ağırlık ve boyutlara uyulması gerektiği, uyulmaması halinde 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde işlem yapılarak araçların gerekli şartları sağlayıncaya kadar trafikten men edileceği hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

KOCAELİ SANAYİ ODASI

Oda Organ Seçimleri ile ilgili üyelerimize önemli duyuru

11 Şubat 2013 Pazartesi Günü, Meslek Komitesi Üyeleri ve Meclis Üyelerinin Seçimi ile başlayacak olan Oda Organ seçimleri 18 Şubat Pazartesi Günü Oda Yönetim Kurulu Başkanı, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Birlik Genel Kurul Seçimleri ile devam ederek 21 Şubat 2013 Perşembe günü sonuçlanacaktır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

former pattern hand made ice cream tasty recipes
canada goose jackets Amazing Christening Gift Ideas for Baby Boy Girl

even less in FY2010 Vs
burberry scarfThe 5 Most Intense Rites of Passage from Around the World

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KANUNUNUN FİRMALARA GETİRDİĞİ YÜKÜMLÜLÜKLER VE ÇÖZÜM YOLLARI KONULU EĞİTİM GERÇEKLEŞECEKTİR.

Odamız ve ABİGEM işbirliği ile 20 ŞUBAT 2013 tarihinde, Odamızda 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KANUNUNUN FİRMALARA GETİRDİĞİ YÜKÜMLÜLÜKLER VE ÇÖZÜM YOLLARIkonulu eğitim gerçekleştirilecektir.
İSG. Kapsamındaki Yeni KANUNUN önemli maddeleri, getirilen önemli değişiklikler ve ilgililerin (İşveren, İşveren vekili, çalışanlar, çalışan temsilcisi ve ilgililerin) yükümlülükleri tanıtılacaktır.
EĞİTİMİN AMACI ;
Bu çok önemli bilgilendirme eğitimi ile; katılımcılarda Temel İş Sağlığı ve İş Güvenliği bilinci geliştirilecek, Yeni çıkan 6331 sayılı Kanunun önemli değişiklikleri ve yapılması gerekenler ele alınacaktır.
EĞİTİMİN İÇERİĞİ ;
  • 6331 Sayılı İş Kanunu
  • Tehlike Gurubu Nedir?
  • Benim İş Kolum Hangi Tehlike Gurubunda
  • İşveren Kimdir?
  • İşveren Vekili Kimdir?
  • 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İşveren Sorumluluğu
  • İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi Seçimi Kriterleri?
  • Alt İşveren Kimdir? Nasıl Yönetilmeli?
  • Risk Değerlendirme Nedir?
  • Prosedür ve Talimatların Önemi
  • OSGB ve İSGB Nedir?
  • İş Güvenliği Hizmetleri Nerden Nasıl Alınır?
  • Doğru Uygulama ve Doğru Hizmete Ulaşmanın yolu
Kimler Katılabilir; İSG. konusunu “Proaktif yaklaşımla” düşünen ve aksiyon alan ayrıca ilgili kanun maddelerinin gerekliliklerini öğrenmek isteyen herkes, özellikle işverenler, işveren vekilleri, alt işverenler, yöneticiler, iş yeri hekimleri, iş güvenliği uzmanları, mühendisler eğitime katılabilir.
Tarih    :  20 ŞUBAT 2013
Saat     : 09:30 16:00
Yer       :  Kocaeli Sanayi Odası Seminer Salonu
Ücret  :  100 TL + KDV
İletişim : Seda ELLİBEŞ – 0262 323 08 56
               Aydın KILINÇ   – 0262 315 80 45